• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra Ventspils apmeklējumu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2001., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20965

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par finansu ministra uzdevumu Valsts ieņēmumu dienestam

Vēl šajā numurā

22.05.2001., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra Ventspils apmeklējumu

Piektdien, 18. maijā ārlietu ministrs Indulis Bērziņš apmeklēja Ventspili, kur tikās ar Ventspils Augstskolas vadību un nolasīja lekciju studentiem par Eiropas nākotni un Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Diskusijā par Eiropas nākotni piedalījās arī Ojārs Kalniņš, Latvijas Institūta direktors un LATO (Latvijas Atlantiskā organizācija) valdes priekšsēdētāja vietnieks.

Ministrs apmeklēja Ventspils Livonijas ordeņa pili, kā arī Ventspils olimpisko sporta kompleksu, kura celtniecībā ir ievēroti pasaules līmeņa standarti, tāpēc šeit iespējams organizēt starptautiskas sacensības dažādās sporta disciplīnās.

Tikšanās laikā ar Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu un Ventspils ostas uzņēmumu vadību tika pārrunātas transporta un tranzīta attīstības tendences un problemātika Latvijā un pasaulē. Ventspils pieredze ir pierādījusi, ka Eiropas Savienības valstu investīcijām ir liela nozīme pilsētas attīstībā un jaunu darba vietu radīšanā, kā arī Latvijas ekonomikā kopumā, par ko bija iespējams pārliecināties, apmeklējot SIA "Noord Natie Ventspils termināls". SIA "Noord Natie Ventspils termināls " ir uzņēmuma "Ventplac" un Beļģijas stividorkompānijas Noord Natie N.V. kopuzņēmums, kas izveidots konteinera termināla būvei. Termināla uzdevums būs apkalpot caur Ventspils ostu ejošās tranzīta kravas no Krievijas un uz Krieviju, kā arī piesaistīt Ventspilij un Latvijai vairāk importa kravu. "Noord Natie N.V." ir viena no pazīstamākajām savas nozares kompānijām Beļģijā un ir lielākais Beļģijas tiešo investīciju ieguldītājs Latvijā. Sarunā ar I. Bērziņu un O. Kalniņu A. Lembergs atzīmēja, ka valstī trūkst vienotas sabiedrības informēšanas politikas. Viņš arī apliecināja gatavību sadarboties krievu un citu valstu žurnālistu uzņemšanā Ventspilī.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!