• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārlietu ministra sarunu ar Japānas vēstnieku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.05.2001., Nr. 78 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20964

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārlietu ministra Ventspils apmeklējumu

Vēl šajā numurā

22.05.2001., Nr. 78

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārlietu ministra sarunu ar Japānas vēstnieku

Vakar, 21. maijā, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš tikās ar Japānas vēstnieku Latvijā Tomio Učidu ( Tomio Uchida ), lai pārrunātu abu valstu divpusējo attiecību jautājumus.

Sarunas sākumā I. Bērziņš raksturoja Latvijas integrācijas procesu Eiropas Savienībā un NATO norisi. Ministrs atzīmēja, ka šogad, kad aprit desmit gadi kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas un diplomātisko attiecību nodibināšanas starp Latviju un Japānu, mēs būtu ieinteresēti atzīmēt šo vēsturisko notikumu, aktivizējot ekonomisko sadarbību, kā arī kontaktus kultūras jomā. Kā svarīgs solis šai sakarā tika minēta septembrī Tokijā plānotā Latvijas/Baltijas ražotāju izstāde un seminārs par investīciju iespējām, kas notiks ar Japānas Ārējās tirdzniecības organizācijas atbalstu un veicinās savstarpējo tirdzniecisko sakaru paplašināšanos. Japānas vēstnieks informēja ministru arī par Japānas piedāvāto sadarbības projektu Liepājas ostas attīstībai.

I. Bērziņš ar T. Učidu pieskārās arī līgumtiesiskās bāzes paplašināšanai, darbam pie līguma par dubultnodokļu neaplikšanu. Tika runāts par abpusēju amatpersonu vizīšu apmaiņu. I. Bērziņš izteica gandarījumu par Japānas vēstniecības aktivitātēm kultūras laukā, kā arī šai jomā sniegto palīdzību. Veiksmīgi attīstās sadarbība izglītībā. Japānas vēstnieks pozitīvi novērtēja arī Latvijas jauno diplomātu līdzdalību Japānas piedāvātajās mācību programmās.

Ārlietu ministrijas preses centrs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!