• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par Šveices finansējuma apguvi. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2010., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208305

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas budžeta deficītu 2009.gadā

Vēl šajā numurā

20.04.2010., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par Šveices finansējuma apguvi

Latvijas un Šveices sadarbības programmas gada sanāksmē Šveices donori ir atzinīgi novērtējuši Latvijas rezultātus Šveices finansējuma apguvē, uzsverot, ka Latvijai ir vieni no labākajiem rezultātiem starp Šveices finansējuma saņēmējvalstīm.

14.aprīlī Finanšu ministrijā (FM) notika Latvijas un Šveices sadarbības programmas otrā gada sanāksme, kurā FM pārstāvji ar Šveices attīstības un sadarbības aģentūras, Ekonomisko lietu valsts sekretariāta un Šveices Konfederācijas vēstniecības Latvijā pārstāvjiem pārrunāja Šveices sadarbības programmas īstenošanas gaitu no 2009.gada maija līdz 2010.gada martam.

Līdz šā gada 1.ceturkšņa beigām Šveices kompetentās iestādes ir apstiprinājušas piecus projektus, par kuru īstenošanu jau noslēgti līgumi par 30,68 miljoniem Šveices franku, kas ir 54% no Latvijai kopējā pieejamā finansējuma. Latvijas un Šveices sadarbības programmas ietvaros Latvijai kopumā ir pieejami 56,88 miljoni Šveices franku (26,16 miljoni latu).

Ir noslēgts līgums un sākta projekta “NVO fonds” īstenošana, tā mērķis ir atbalstīt nevalstisko organizāciju aktivitātes, uzlabojot dzīves kvalitāti jauniešiem un bērniem no nelabvēlīgām ģimenēm, ar īpašām vajadzībām, bāreņiem un senioriem.

Noslēgts arī līgums, un sākta projekta “Tehniskās palīdzības fonds un Projektu sagatavošanas fonds” īstenošana. Tehniskās palīdzības fonda mērķis ir sniegt atbalstu Latvijas un Šveices sadarbības programmas efektīvai ieviešanai, savukārt Projektu sagatavošanas fonda mērķis – atbalstīt projektu iesniegumu sagatavošanu.

Tāpat noslēgti līgumi par skolas autobusu iepirkumu pašvaldībām, tiesu modernizāciju, kā arī par projektu “Tehniskā palīdzība finanšu pārskatu sagatavošanā”, kura mērķis ir nodrošināt Latvijas grāmatvedību un komercsabiedrību revīziju regulējošo tiesību aktu atbilstību ES prasībām, kā arī pilnveidot un stiprināt administratīvo kapacitāti grāmatvedības un revīzijas politikas izstrādē.

2010. un 2011.gadā paredzēta vēl piecu projekta līgumu noslēgšana starp Latviju un Šveici.

Sanāksmes laikā notika arī projekta apskates vizīte, kurā Šveices delegācija tika iepazīstināta ar plānoto projektu par vēsturiski piesārņoto vietu sanāciju (uzlabošanu) Sarkandaugavas teritorijā.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!