• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas budžeta deficītu 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2010., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par ātrās palīdzības transporta pakalpojumiem Rīgā

Vēl šajā numurā

20.04.2010., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas budžeta deficītu 2009.gadā

Eiropas Komisijas sniegtā informācija par Latvijas valsts kopbudžeta deficīta līmeni 2009.gadā, rēķinot pēc Eiropas Komisijas metodoloģijas, liecina, ka deficīts pērn bijis 1,19 miljardi latu, kas ir 8,98% no iekšzemes kopprodukta (IKP), un tas ir mazāk nekā Latvijas uzņemtās starptautiskās saistības.

Latvijas noslēgtās vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem paredzēja, ka budžeta deficīts 2009.gadā nedrīkstēja pārsniegt 10% atbilstoši ESA 95 metodoloģijai, ko aprēķinos izmanto Eiropas Komisija.

“Stingras fiskālās disciplīnas un iesākto valsts pārvaldes reformu īstenošanas rezultātā 2009.gada budžeta deficīts bija mazāks, nekā tika prognozēts. Šos rezultātus Latvija ir sasniegusi, veicot smagas, bet ļoti nepieciešamas reformas katrā nozarē, lai pēc iespējas ātrāk nodrošinātu pilnvērtīgu valsts tautsaimniecības atjaunošanos. Tomēr mums aizvien ir pārāk liels budžeta deficīts, tāpēc neatlaidīgi ir jāturpina iesāktais darbs pie valsts ieņēmumu sabalansēšanas ar izdevumiem,” uzsver finanšu ministrs Einars Repše.

Kā zināms, pēc Latvijas metodoloģijas jeb tā sauktās naudas plūsmas metodes 2009.gada valsts kopbudžeta deficīts bija ap 900 miljoniem latu jeb 6,8% no IKP.

Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!