• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par robežkontroles atjaunošanu Igaunijā uz laiku. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 20.04.2010., Nr. 62 https://www.vestnesis.lv/ta/id/208301

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par Šveices finansējuma apguvi

Vēl šajā numurā

20.04.2010., Nr. 62

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par robežkontroles atjaunošanu Igaunijā uz laiku

Saistībā ar NATO ārlietu ministru sanāksmi Tallinā Igaunija no 17.aprīļa līdz 23.aprīlim atjauno robežkontroli uz Šengenas zonas iekšējām robežām. Pagaidu robežkontrole uzsākta 17.aprīlī pulksten 21 un tiks izbeigta 23.aprīlī pulksten 21. Igaunijas atbildīgie dienesti informē, ka pagaidu robežkontroles laikā personai, šķērsojot Igaunijas valsts robežu, būs jāuzrāda ceļošanai derīgs dokuments. Minētajos datumos robežas šķērsošana būs atļauta tikai caur pagaidu robežkontroles punktiem.

Pagaidu robežkontrole nozīmē, ka personām, kuras vēlēsies ieceļot Igaunijā, tiks pārbaudīti dokumenti – proti, minētajā laikā tiks atjaunota robežšķērsošanas kārtība, kāda bija spēkā līdz Latvijas un Igaunijas pievienošanās Šengenas konvencijai 2007.gadā. Arī šobrīd, ieceļojot Igaunijā, personai ir jābūt ceļošanai derīgam personu apliecinošam dokumentam, bet laikā no 17.aprīļa līdz 23.aprīlim tiks atjaunota vispārēja dokumentu kontrole pagaidu robežkontroles punktos. Eiropas Savienības pilsoņi Šengenas zonas iekšējās robežas drīkst šķērsot, uzrādot ID kartes. Tā kā Latvijā šādas kartes izsniegtas netiek, Latvijas Republikas pilsoņiem un nepilsoņiem, lai, ieceļojot Igaunijā, šķērsotu Šengenas zonas iekšējo robežu, ir jābūt ceļošanai derīgai pasei.

Igaunijas atbildīgie dienesti aicina ņemt vērā, ka uz robežas tiks veikta dokumentu kontrole, līdz ar to robežas šķērsošana varētu prasīt ilgāku laiku.

Dienvidigaunijā un Rietumigaunijā pagaidu robežas kontrole ietvers dažu pierobežas ceļu slēgšanu kustībai un attiecīgu zīmju un norāžu uzstādīšanu. Šajā laikā varētu arī nedaudz mainīties starpvalstu publiskā transporta pienākšanas laiki Igaunijā.

Šī ir pirmā reize pēc Igaunijas pievienošanās Šengenas zonai 2007.gada 21.decembrī, kad Igaunija ievieš pagaidu robežkontroli. Igaunijas atbildīgie dienesti aicina pilsoņus un valsts viesus ar sapratni izturēties pret veiktajiem pasākumiem. Cilvēki tiek aicināti pirms došanās uz Igauniju pārbaudīt savus ceļošanas dokumentus un to derīguma termiņu, lai izvairītos no nepatīkamiem pārsteigumiem uz robežas.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!