• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Diskutējot par tūrisma eksporta iespējām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2010., Nr. 51/52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207457

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par bērnu pieskatīšanu plūdu skartajās teritorijās

Vēl šajā numurā

31.03.2010., Nr. 51/52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Diskutējot par tūrisma eksporta iespējām

29.martā ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, atklājot apaļā galda diskusiju “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem”, kas tika veltīta tūrisma eksporta iespējām, norādīja, ka tūrisms ir sektors, kur panākumus var gūt, tikai sastrādājoties privātajam sektoram, pašvaldībām un valsts institūcijām. Diskusijā piedalījās Latvijas vēstnieki Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Zviedrijā, Somijā un Vācijā, lai ar tūrisma nozari pārstāvošiem uzņēmējiem pārrunātu konkrētās nozares perspektīvas attiecīgajās valstīs.

M.Riekstiņš ar gandarījumu atzīmēja nozares pārstāvju pozitīvo novērtējumu Ārlietu ministrijas un Latvijas diplomātisko un konsulāro pārstāvniecību darbam tūrisma eksporta jomā, kā arī pateicās par konstruktīvajiem un konkrētajiem priekšlikumiem turpmākajai sadarbībai. “Mēs ļoti augstu vērtējam abpusēju dialogu ar uzņēmējiem un nozaru asociācijām un esam centušies Ārlietu ministrijas kompetences ietvaros maksimāli veicināt birokrātisko šķēršļu novēršanu. Svarīgi, lai arī Ekonomikas ministrija pievērstu uzmanību ES finansējuma apguves iespējām, lai tūrisma nozare Latvijā varētu īstenot savu potenciālu,” norādīja ārlietu ministrs.

Diskusijas laikā Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas un Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas pārstāvji uzsvēra veiksmīgo sadarbību ar ārlietu dienestu, tostarp vīzu saņemšanas procedūras atvieglošanā. Nozares pārstāvji norādīja arī uz pozitīvām attīstības tendencēm tūrisma nozarē kopumā, tai skaitā panākto PVN likmes samazinājumu viesnīcu un restorānu pakalpojumiem, un aicināja Latvijas vēstniekus ārvalstīs informēt arī par piedāvātajiem produktiem, ja ir skaidrs, ka tie nav atbilstoši konkrētajai kultūrvidei un mentalitātei.

Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) direktors Armands Slokenbergs iepazīstināja klātesošos ar jauno Latvijas tūrisma tēlu, kas ataino Latviju kā vietu, kur tūristam gūt nesteidzīgu un kvalitatīvu atpūtu ar mērķi palielināt uzturēšanās laiku un dot iespēju to kvalitatīvi piepildīt. TAVA vadītājs iepazīstināja arī ar Latvijas tūrisma mārketinga stratēģiju 2010.–2015.gadam un TAVA īstenotajām un plānotajām aktivitātēm 2010.gadā.

“airBaltic” viceprezidents Grigorijs Pomerancevs pateicās par sadarbību Ārlietu ministrijai gan vīzu jautājumos, gan gaisa satiksmes līgumu virzībā un noslēgšanā, kā arī par labiem komercpriekšlikumiem, kas tiek saņemti no Latvijas diplomātiskajām un konsulārajām pārstāvniecībām.

Savukārt Rīgas Tūrisma attīstības biroja pārstāve Vita Jermoloviča iepazīstināja ar Rīgas priekšrocībām un “Live Riga” kampaņas idejām, tāpat arī Jūrmalas pilsētas piedāvājumu prezentēja Jūrmalas pilsētas Tūrisma un ārējo sakaru nodaļas vadītāja Gunta Ušpele.

Ieskatu medicīnas tūrisma attīstībā sniedza Medicīnas tūrisma centra un Latvijas Viroterapijas centra pārstāvji, uzsverot Latvijas priekšrocības un izaugsmes iespējas šajā jomā.

Līdz ar šo apaļā galda diskusiju Ārlietu ministrija turpina pasākumu ciklu “Ārlietu dienests Latvijas eksportam. Uzņēmēju tikšanās ar Latvijas vēstniekiem”, kas sniedz iespēju uzņēmējiem nodibināt tiešus kontaktus ar vēstniekiem ārvalstīs un veicina izpratni par Latvijas ārlietu dienesta atbalsta iespējām. Nākamā diskusija plānota 29.aprīlī.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!