• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par bērnu pieskatīšanu plūdu skartajās teritorijās. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2010., Nr. 51/52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207455

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrs: Par nodarbinātību un sociālo aizsardzību Baltijā

Vēl šajā numurā

31.03.2010., Nr. 51/52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par bērnu pieskatīšanu plūdu skartajās teritorijās


Foto: A.F.I.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece skolēnu brīvlaikā aicina vecākus īpaši uzmanīt bērnus un neļaut tiem vieniem pašiem uzturēties plūdu skartajās teritorijās: “Situācija plūdu skartajās teritorijās un ūdenstilpņu tuvumā šobrīd ir īpaši bīstama. Tāpēc aicinu vecākus skaidrot bērniem, kāpēc nevajadzētu, ziņkārības dzītiem, doties apskatīt plūdu skartās teritorijas vai pastaigāties pa vēl aizsalušajām ūdens krātuvēm. Tas nopietni apdraud bērnu dzīvību un var beigties traģiski.”

Šobrīd daudzi cilvēki, tai skaitā bērni, dodas apskatīt plūdu skartās teritorijas, bieži vien pat neapzinoties, kādas briesmas slēpj šīs vietas. Vēlme pabradāt pa plūdu skarto teritoriju var beigties bēdīgi, jo pārplūdušais ūdens neļauj objektīvi novērtēt, kāds konkrētajā vietā ir dziļums, un tas var slēpt dažādas bedres, kurās bērni viegli var iekrist un pašu spēkiem vairs netikt laukā.

“Bērni mēdz neapzināties draudošās briesmas brīžos, kad ziņkārība ņem virsroku. Pēc pagājušās nedēļas nogales notikumiem Jelgavā aicinu vecākus bērniem īpaši uzsvērt, ka kategoriski ir aizliegts vizināties uz ledus gabaliem, jo šobrīd straume upēs ir liela, ledus gabali ir nestabili un bērnus var viegli iedzīt upes vidū, kur tie var apgāzties,” brīdina iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Tāpat ministre aicina neaizmirst, ka pat tajās ūdenstilpnēs, kur ledus ir saglabājies, tas ir trausls un var neizturēt bērna svaru, tāpēc nav pieļaujama bērnu pastaigāšanās pa ledu.

“Ledus šobrīd ir ļoti mānīgs, vietām tas ir vēl biezs, bet turpat blakus tas var būt tikai centimetru biezs vai arī jau atkusis, tāpēc arī īpaši bīstams un pastaigāšanās pa to vairs nav pieļaujama,” informē L.Mūrniece.

“Aicinu vecākus līdz nākamajai ziemai arī nolikt malā ragaviņas, jo, lai arī vietām ir saglabājusies sniega sega, tai līdzās var atrasties applūdušas teritorijas un laišanās no kalna ar ragaviņām diemžēl var beigties bēdīgi, ragavām ieslīdot applūdušajā teritorijā,” uzsver L.Mūrniece.

Tāpat skolēnu brīvlaikā, kad bērni vairāk uzturas mājās un uz ielas, ministre aicina vecākus ar bērniem pārrunāt satiksmes noteikumus un to, kā sevi pasargāt, piemēram, ka nedrīkst atvērt durvis svešiniekiem vai atstāt māju neaizslēgtu, ka uzmanīgi jārīkojas ar uguni un elektroierīcēm. Bērniem arī nepieciešams atgādināt un redzamā vietā pierakstīt glābšanas dienestu tālruni 112. 

Ja pamanāt, ka bērni vieni paši pastaigājas pa plūdu skartu teritoriju vai arī ir aizgājuši pārāk tālu no krasta aizsalušā ūdenstilpnē un var rasties problēmas atgriezties atpakaļ, kā arī ja ir jau ielūzuši ledū, nekavējoties zvaniet glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Iekšlietu ministrijas Administratīvais departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!