• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.03.2010., Nr. 51/52 https://www.vestnesis.lv/ta/id/207469

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Diskutējot par tūrisma eksporta iespējām

Vēl šajā numurā

31.03.2010., Nr. 51/52

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par neatliekamās palīdzības nodrošināšanu

30.martā veselības ministra p.i. Linda Mūrniece pēc valdības sēdes tikās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai informētu valdības vadītāju par situāciju saistībā ar atklātā konkursa “Par neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu ar specializēto aprīkojumu un autovadītāju pakalpojuma nodrošināšanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) Rīgas reģionālajam centram”.

Saskaņā ar valdības vadītāja un veselības ministra p.i. iepriekš nolemto, L.Mūrniece 29.martā tikās ar AS “Rīgas sanitārā transporta autobāze” (Autobāze) valdes priekšsēdētāju A.Mamedovu, lai vienotos par Autobāzes un NMPD noslēgtās vienošanās termiņa pagarinājumu arī pēc 31.marta, tādējādi nodrošinot Rīgu un Rīgas reģionu ar NMPD pakalpojumiem līdz šā gada beigām un vienlaikus rīkojot jaunu atklāto konkursu.

Vienlaikus L.Mūrniecei nezinot, šajā pašā datumā, 29.martā, A.Mamedovs nosūtījis vēstuli NMPD direktora vietniecei administratīvajos jautājumos, kurā tiek nepārprotami norādīts, “ka, gadījumā, ja līdz 2010.gada 31.martam nesaņemsim no dienesta informāciju par iespējām noslēgt līgumu “Par neatliekamās medicīniskās palīdzības transportlīdzekļu ar specializēto aprīkojumu un autovadītāju pakalpojuma nodrošināšanu Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālajam centram”, tad Autobāze būs spiesta ar 2010.gada 1.aprīli izsniegt brīdinājumus par atlaišanu no darba (kolektīvā atlaišana) neatliekamā medicīniskā transporta autovadītājiem, jo ar 2010.gada 1.maiju beidzas Autobāzes un NMPD noslēgtās vienošanās termiņš”.

L.Mūrniece premjeram atzina, ka šāda A.Mamedova rīcība ir uzskatāma par atklātu valsts šantažēšanu, kas nav pieļaujama. Tādēļ ministra p.i. jau šobrīd ir uzdevusi ministrijas atbildīgajām amatpersonām apzināt alternatīvas iespējas saņemt neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta pakalpojumus no citiem autotransporta pakalpojumu piegādātājiem, tomēr neizslēdzot iespēju panākt vienošanos par līguma pagarināšanu ar AS “Rīgas sanitārā transporta autobāze”.

Valdības vadītājs un L.Mūrniece pauda viedokli, ka neatliekamās palīdzības pakalpojuma saņemšana ne Rīgā, ne Rīgas reģionā netiks traucēta vai pārtraukta.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!