• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Lielbritānijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2010., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206304

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Par Īslandes ES iestāšanās sarunām

Vēl šajā numurā

09.03.2010., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Lielbritānijā

4.martā aizsardzības ministrs Imants Lieģis darba vizītes laikā Lielbritānijā tikās ar Lielbritānijas starptautiskās aizsardzības un drošības ministri Annu Teilori.

Tikšanās laikā amatpersonas pārrunāja Latvijas un Lielbritānijas sadarbībai aktuālus jautājumus. I.Lieģis aicināja Lielbritāniju izskatīt iespējas izmantot Latvijas ostas nemilitāro kravu tranzītam uz Afganistānu, norādot, ka Afganistānā dienošajiem karavīriem nepieciešamās preces ir iespējams iegādāties arī Latvijā.

Pārrunājot Latvijas aizsardzības nozares aktualitātes Latvijā, I.Lieģis norādīja, ka, salīdzinot ar 2008.gadu, finansējums aizsardzības nozarei ir samazināts par 50%. I.Lieģis uzsvēra, ka, neskatoties uz kraso budžeta samazinājumu, dalība starptautiskajā operācijā Afganistānā paliek Latvijas prioritāte.

Tikšanās laikā amatpersonas pievērsās jautājumiem, kas saistīti ar NATO jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādi, kā arī apsprieda Krievijas vēlmi no Francijas iegādāties helikopteru bāzes kuģi “Mistral”.

No 5. līdz 7.martam I.Lieģis piedalījās konferencē “Transatlantiskā stratēģiskā partnerība globālajā pasaulē”. Aizsardzības ministrs savā runā pievērsās jautājumam par jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas mērķiem. Konferences galvenais uzdevums bija sniegt ieguldījumu alianses jaunās stratēģiskās koncepcijas izstrādē.

Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!