• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.03.2010., Nr. 38 https://www.vestnesis.lv/ta/id/206298

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Uzturoties darba vizītē Lielbritānijā

Vēl šajā numurā

09.03.2010., Nr. 38

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Saeimas priekšsēdētāja darba vizīti Gruzijā


Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze no 3. līdz 6.martam uzturējās darba vizītē Gruzijā, kur vizītes ietvaros 4.martā tikās ar Gruzijas Republikas prezidentu Mihailu Saakašvili
Foto no Gruzijas parlamenta

Latvijas Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, uzturoties darba vizītē Tbilisi, 4.martā tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi.

“Mēs vēlreiz pārliecinājāmies, ka Latvijai un Gruzijai ir ne tikai labas attiecības, bet arī abpusēja politiskā griba, lai turpinātu un attīstītu valstu divpusējo sadarbību. Īpaši svarīgi ir veicināt sadarbību tieši ekonomikā, piemēram, lai popularizētu tūrisma nozari un tās piedāvātās iespējas,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs.

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī konkrēti projekti gan sadarbībai parlamentu nozaru komisiju līmenī, gan arī darba organizatoriskajos jautājumos, piemēram, sabiedrības informēšanā par parlamenta darbu. “Parlamentu sadarbība komisiju līmenī par Eiropas Savienības jautājumiem ir aktīva jau kopš 2005.gada. Šādu praksi būtu vēlams attīstīt arī citām komisijām, jo tas ir efektīvākais parlamentāriešu sadarbības formāts, kurā varam risināt konkrētus jautājumus,” norāda Latvijas Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze.

Tāpat puses vienojās, ka starp abu valstu parlamentiem varētu tikt noslēgts sadarbības memorands, kurā tiktu paredzēti konkrēti abpusējās sadarbības mērķi un uzdevumi, piemēram, pieredzes apmaiņa dažādu jomu regulējošu likumprojektu izstrādē un apmaiņas programmas darbinieku kvalifikācijas celšanai.

Gruzijas puses pārstāvji augsti vērtē arī sadarbību ar Latvijas parlamentāriešiem, kuri ir pārstāvēti deputātu grupā sadarbībai ar Gruzijas parlamentu un izteica uzaicinājumu šīs grupas vadītājam Dzintaram Zaķim kopā ar delegāciju apmeklēt Gruzijas parlamentu.

Deputāti Dzintars Zaķis un Oskars Kastēns apstiprināja, ka sadarbība ar Gruziju ir viena no Latvijas parlamentāriešu prioritātēm, ko apliecina arī tas, ka sadarbības grupā ar Gruzijas parlamentu darbojas 30 Saeimas deputāti.

Kā viens no plānotajiem divpusējās sadarbības pasākumiem varētu būt deputātu sadarbības grupas pārstāvju dalība kā novērotājiem Gruzijas pašvaldību vēlēšanās, kas notiks maijā.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze, uzturoties darba vizītē Tbilisi, tikās ar Gruzijas Republikas prezidentu Mihailu Saakašvili.

Pārrunājot Latvijas un Gruzijas divpusējās attiecības un reģionālās sadarbības jautājumus, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsvēra, ka “mazo valstu spēks ir vienotībā, tāpēc ļoti nozīmīga ir ciešā sadarbība starp Latviju un Gruziju”.

Īpaša uzmanība tikšanās laikā tika pievērsta ar drošības politiku un NATO saistītajiem jautājumiem, kā arī etnisko minoritāšu situācijai separātiskajos Gruzijas reģionos.

“Esmu pārliecināts, ka NATO ir drošības garants tās dalībvalstīm. Tādēļ Latvija vienmēr ir atbalstījusi un atbalstīs Gruziju tās ceļā uz dalību NATO,” sarunas laikā uzsvēra Gundars Daudze, vienlaikus norādot, ka tas prasa lielu atbildību un darbu arī no Gruzijas puses.

Saeimas priekšsēdētājs un Gruzijas prezidents vienojās, ka abu valstu sadarbības veicināšanā liela nozīme ir tieši parlamentārajām saitēm – sadarbībai gan komisiju, gan parlamentārās sadarbības grupas ietvaros.

Saeimas preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!