• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrs: Par Īslandes pieteikumu dalībai Eiropas Savienībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2010., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205856

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministre: Par sabiedrības tiesībām zināt atalgojumu valsts sektorā

Vēl šajā numurā

26.02.2010., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrs: Par Īslandes pieteikumu dalībai Eiropas Savienībā

24.februārī Eiropas Komisija nāca klajā ar viedokli par Īslandes Republikas pieteikumu dalībai ES. Eiropas Komisija rekomendē Padomei sākt pievienošanās sarunas ar Īslandi. Eiropas Komisijas sagatavoto viedokli paredzēts apstiprināt Padomē martā. Ja visas dalībvalstis piekritīs Komisijas vērtējumam, ES pievienošanās sarunas ar Īslandi varēs sākt jau pavasarī.

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš apsveic Eiropas Komisijas sagatavoto viedokli par Īslandes pieteikumu dalībai ES. “Ne mirkli nešaubījos, ka Komisijas viedoklis par Īslandes pieteikumu būs pozitīvs. Īslande ir valsts ar senām demokrātiskām tradīcijām, un tā jau šobrīd piemēro lielāko daļu no ES likumdošanas kopuma, būdama Šengenas zonas un Eiropas Ekonomiskās zonas sastāvā. Ceru, ka jau tuvākajā laikā ar Īslandes Republiku tiks sāktas ES pievienošanās sarunas. Latvija ir gatava dalīties ar Īslandi savā ES integrācijas pieredzē jomā, kur tas varētu būt nepieciešams,” norādīja ārlietu ministrs.

Īslande pieteikumu dalībai ES iesniedza 2009.gada 16.jūlijā. ES Padome 2009.gada 23.jūlijā aicināja Komisiju sagatavot viedokli par Īslandes pieteikumu.

Īslande bija pirmā valsts, kas oficiāli atzina Latvijas Republikas neatkarību 1991.gada augustā. Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Īslandi tika atjaunotas 1991.gada 22.augustā. Latvijai un Īslandei ir ļoti labas, tuvas un draudzīgas attiecības gan divpusēji, gan arī daudzpusējos formātos.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!