• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministre: Par sabiedrības tiesībām zināt atalgojumu valsts sektorā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.02.2010., Nr. 33 https://www.vestnesis.lv/ta/id/205855

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta darba vizīti Ukrainā

Vēl šajā numurā

26.02.2010., Nr. 33

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministre: Par sabiedrības tiesībām zināt atalgojumu valsts sektorā

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece uzskata, ka publiski pieejamie dati par Valsts policijā strādājošo atalgojumu ir informācija, kuru sabiedrībai ir tiesības zināt (līdzvērtīgi kā jebkura valsts sektorā strādājošā atalgojumu). Turklāt publiskotie dati apstiprina, ka tieši pēc ministres rīkojuma tika veiktas būtiskas reformas par algas samazinājumu visā iekšlietu sistēmā. Reformas īpaši skāra centrālo aparātu un vadības atalgojumus.

Kā uzskata iekšlietu ministre L.Mūrniece, sabiedrības interešu aizstāvībai, kuru kā savas darbības motivāciju min 4ATA, ir jānotiek saskaņā ar valstī esošo likumdošanu. L.Mūrniece norāda: “Šīs apvienības aktivitātes nevar kļūt par precedentu līdzīgiem gadījumiem, kad mērķa vārdā tiek meklēti attaisnojumi iespējami pretlikumīgām darbībām. Šobrīd primāri jākoncertē visi spēki, lai konstatētu, kā datu noplūde bija iespējama, un jādara viss, lai šādas situācijas nākotnē neatkārtotos!”

Vērtējot iekšlietu sistēmā strādājošo atalgojumus, L.Mūrniece uzskata, ka publiskotie dati un to izmaiņas 2009.gada martā parāda sāpīgos lēmumus, kas tika pieņemti, ministrei stājoties amatā, apzinoties, kāds pūrs ir saņemts no iepriekšējās Iekšlietu ministrijas vadības, kura nebija veikusi solītās struktūras reformas.

L.Mūrniece uzsver: “Atalgojuma samazinājums notika pēc iepazīšanās ar skaudro situāciju iekšlietu sistēmā. Tā kā gandrīz 300 policistu bija palikuši vispār bez jebkāda finansējuma 2009.gadam, mums nebija citas izejas, kā pieņemt lēmumu par atalgojuma izmaiņām, kas tika proporcionāli attiecināts uz visiem darbiniekiem neatkarīgi no ieņemamā amata.

Gribu īpaši uzsvērt, ka informācija par Rīgas Pašvaldības policijas darbinieku atalgojumu ir Rīgas domes kompetence, jo šī struktūrvienība nav ministrijas pārraudzībā.”

Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!