• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Baltijas Ministru padome: Par sadarbību Baltijas reģiona konkurētspējas stiprināšanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 26.01.2010., Nr. 13 https://www.vestnesis.lv/ta/id/204177

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Eiropas Savienības fondu administrēšanu un vadību

Vēl šajā numurā

26.01.2010., Nr. 13

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Baltijas Ministru padome: Par Baltijas sadarbību konkurētspējas stiprināšanā

01.JPG (30090 bytes)
22.janvārī Baltijas Ministru padomes sanāksmē Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips, Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus vienojās par ciešāku sadarbību ekonomikas ilgtermiņa attīstībā un Baltijas reģiona konkurētspējas stiprināšanā
Foto Aivis Freidenfelds, VK

22.janvārī Baltijas Ministru padomes sanāksmē Latvijas Ministru prezidents Valdis Dombrovskis, Lietuvas premjerministrs Andrjus Kubiļus un Igaunijas premjerministrs Andruss Ansips vienojās par ciešāku sadarbību ekonomikas ilgtermiņa attīstībā un Baltijas reģiona konkurētspējas stiprināšanā.

Baltijas premjerministri uzsvēra uz zināšanām balstītas ekonomikas un pētniecības attīstības lomu tautsaimniecības izaugsmē. Amatpersonas vienojās veicināt sadarbību finanšu un ekonomikas nozarē, izmantojot visus Baltijas valstu sadarbības formātus. Tādēļ līdz septembrim triju valstu finanšu un ekonomikas ministrijas izvērtēs iespējas Baltijas Ministru padomes ietvaros izveidot ekonomikas un finanšu darba grupu. Tika pārrunāti arī jautājumi par perspektīvu attīstīt koordinētu nodokļu sistēmu, kā arī par Baltijas valstu kopējo interesi eiro ieviešanā.

Valstu vadītāji uzsvēra, ka Baltijas valstu sadarbība ir jāstiprina, lai sekmētu Ziemeļvalstu un Baltijas valstu sadarbības formāta NB8 iespējas jauno globālo izmaiņu laikā.

Tikšanās laikā tika novērtēta triju valstu veiksmīgā sadarbība jaunā NATO stratēģiskās koncepcijas jautājumā, tādējādi veicinot Baltijas interešu pārstāvību NATO dalībvalstu diskusijā.

Premjeri vienojās, ka Baltijas Ministru padomes Vecāko amatpersonu komitejai būs jāizvērtē esošo sadarbības formātu efektivitāte un nākotnes perspektīvas. Tāpat triju valstu labklājības un veselības ministrijām būs jāsagatavo priekšlikumi par Baltijas Ministru padomes sadarbību ar Baltijas asamblejas Sociālo lietu komiteju Baltijas valstīm aktuālajos sociālajos jautājumos.

Baltijas premjeri pārrunāja arī Baltijas Premjerministru padomes plānoto tikšanos 2010.gada 23.un 24.septembrī, kā arī savu dalību konferencē par reģionu konkurētspēju, kurā piedalīsies Baltijas asamblejas pārstāvji un Baltijas valstu uzņēmēji.

Baltijas Ministru padomes tikšanos organizē Latvija saistībā ar Baltijas Ministru padomes prezidentūru 2010.gadā. Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994.gada 13.jūnijā. BMP uzdevums ir nodrošināt sadarbības nepārtrauktību valstu izpildvaras līmenī.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!