• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 28.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.12.2009., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203087

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par valdības un Valsts kancelejas veikumu 2009.gadā

Vēl šajā numurā

31.12.2009., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 28.decembrī

VesM: Par grozījumiem Preču un pakalpojumu drošuma likumā

 28.decembrī Ministru kabinetā apstiprināti Veselības ministrijas izstrādātie grozījumi Preču un pakalpojumu drošuma likumā, kas paredz tirgus uzraudzības iestādēm ātras reaģēšanas iespējas, aizliedzot tirdzniecībā preces, kas satur jaunas psihotropas vai narkotiskas vielas.

Grozījumi likumā paredz aizliegt cilvēka dzīvībai vai veselībai bīstamu preču tirdzniecību, pamatojoties uz ārstniecības iestādes ziņojumu par veselībai nodarīto kaitējumu. Par pamatu preces tirdzniecības aizliegumam varēs izmantot arī Eiropas Narkotiku un narkomānijas uzraudzības centra informāciju par iespējami kaitīgu psihotropo vai narkotisko vielu klātbūtni precēs vai cilvēka veselībai nodarīto kaitējumu, preci lietojot, kādā no Eiropas Savienības dalībvalstīm.

Pasaulē ik gadu tiek sintezēti arvien jauni atkarību izraisoši ķīmiskie savienojumi, atrasti jauni dabīgo narkotisko vielu avoti, kā arī modificētas jau zināmās psihotropās vielas. Tādēļ bija jārada mehānisms, kas pie pirmajām aizdomām par šādu vielu tirdzniecību ļautu tās aizliegt, pamatojoties uz ārstniecības iestādes ziņojumu par cilvēka veselībai nodarīto kaitējumu, lietojot preci, vai arī Veselības ekonomikas centra sniegto informāciju par potenciāli kaitīgu vielu klātbūtni precēs.

Novembrī pēc Veselības ministrijas ierosinājuma tika papildināts kontrolējamo narkotisko un psihotropo vielu saraksts ar jauniem sintētiskajiem kanabioīdiem (sintezētas vielas, kas rada kanabisa lietošanai līdzīgu efektu) un augiem, kuriem piemīt psihoaktīvas īpašības – Nymphaea caerulea un Leonotis leonorus. Veiktās izmaiņas bija nepieciešamas, jo pēdējā laikā arvien populārāki kā apreibināšanās līdzekļi jauniešu vidū kļuva dažādi augu maisījumi, kas tirdzniecības vietās tika piedāvāti kā vīraki un sausās augu smaržas.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

ZM: Par vairāku Zemkopības ministrijas pakļautībā esošu iestāžu reorganizāciju

 Valdība 28.decembrī apstiprināja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos grozījumus Ministru kabineta (MK) noteikumos “Zemkopības ministrijas nolikums”.

Izmaiņas nolikumā ir jāveic, jo ar 2010.gada 1.janvāri tiek reorganizēta valsts aģentūra “Latvijas Zivju resursu aģentūra” un tās funkcijas tiek nodotas ZM un Lauku atbalsta dienestam, kā arī jaunizveidotajam zemkopības ministra pārraudzībā esošajam valsts zinātniskajam institūtam “Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts”.

Tāpat no nākamā gada 1.janvāra divas valsts aģentūras – “Latvijas Lauksaimniecības muzejs” un “K.Ulmaņa piemiņas muzejs “Pikšas”” – tiks apvienotas ar valsts aģentūru “Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra”.

Izmaiņas noteikumos stāsies spēkā 2010.gada 1.janvārī.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!