• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par nākamā gada prioritātēm un galvenajiem uzdevumiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.12.2009., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203091

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta sēdē: 2009.gada 28.decembrī

Vēl šajā numurā

31.12.2009., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par nākamā gada prioritātēm un galvenajiem uzdevumiem

 2010.gadā ir jāturpina iedzīvotāju un uzņēmēju vajadzībām atbilstošu e-pakalpojumu attīstība, vienlaikus nodrošinot bezvadu interneta bezmaksas pieejamību, norāda reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Papildinot vienas pieturas aģentūras funkcijas, visās valsts pārvaldes un pašvaldību iestādēs paredzēts nodrošināt iedzīvotājiem un uzņēmējiem iespēju bez maksas lietot bezvadu internetu. Bezvadu interneta nodrošināšanai tiktu izmantoti jau esošie iestāžu interneta pieslēgumi, atvēlot noteiktu fiksētu, jau šobrīd ierīkotā pieslēguma ietvaros pieejamās datu plūsmas apjomu.

Līdz ar to papildus būs nepieciešams iegādāties un uzstādīt tikai speciālu tīkla aparatūru un tās pārraudzības programmatūru, lai nodrošinātu nepieciešamo drošības līmeni un vienlaikus pietiekami elastīgas darbības pārvaldības iespējas.

Izmantojot bezmaksas bezvadu interneta pieeju, iedzīvotāji un uzņēmēji varēs piekļūt arī virtuālajai valsts un pašvaldību pakalpojumu vienas pieturas aģentūrai – www.latvija.lv , tajā izvietotajam publisko pakalpojumu meklētājam un elektroniskajiem valsts un pašvaldību iestāžu pakalpojumiem.

Caur minēto interneta pieeju varēs piekļūt arī valsts un pašvaldību iestāžu mājaslapām, tajā skaitā valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanas pašapkalpošanās interneta vietnēm (piemēram, Valsts ieņēmumu dienesta Elektroniskās deklarēšanas sistēmai, Lauku atbalsta dienesta Elektroniskajai pieteikšanās sistēmai, Ceļu satiksmes drošības direkcijas elektroniskajiem pakalpojumiem, Izglītības ministrijas Skolu portālam, Nodarbinātības valsts aģentūras CV un vakanču portālam, utt.).

Ne mazāk svarīgi ir tas, kā tiks turpināts darbs pie jaunu, iedzīvotājiem un uzņēmējiem nepieciešamu e-pakalpojumu izveides, vienlaikus attīstot portālu www.latvija.lv . Kā uzskata E.Zalāns, pēdējo divu gadu laikā Latvija starp Eiropas Savienības (ES) valstīm ir sasniegusi būtiskāko progresu ES noteikto 20 e-pamatpakalpojumu pieejamības nodrošināšanā. Šis Eiropas Komisijas ziņojumā akcentētais “lielākais pēdējo divu gadu e-pārvaldes veiksmes stāsts” ir jāturpina, lai Latvija sasniegtu vadošās ES valstis.

2009.gada nogales sniegums rāda, ka Latvijā var radīt profesionālus un cilvēkiem vajadzīgus e-pakalpojumus, piemēram, dzīvesvietas deklarēšana un valsts reģistros pieejama informācija par personu. Šāds virziens konsekventi tiks turpināts un realizēts, sadarbojoties dažādām valsts un pašvaldību iestādēm.

Informācijas sistēmu un e-pakalpojumu attīstībai Eiropas Savienības fondu aktivitātē ir pieejami 116 miljoni latu.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!