• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par valdības un Valsts kancelejas veikumu 2009.gadā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 31.12.2009., Nr. 206 https://www.vestnesis.lv/ta/id/203089

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par starptautisku atzinību Ziemassvētku ledus eņģelim no Latvijas

Vēl šajā numurā

31.12.2009., Nr. 206

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par valdības un Valsts kancelejas veikumu 2009.gadā

 Pēc Valsts kancelejas apkopotās informācijas, 2009.gadā notika 90 Ministru kabineta sēdes, tai skaitā 53 kārtējās un 37 ārkārtas sēdes. Kopumā gada laikā valdība izskatīja 4441 jautājumu. Pamata darba kārtībā bija iekļauti 2806 jautājumi, savukārt papildu darba kārtībā – 1635 jautājumi.

Divas Ministru kabineta ārkārtas sēdes (24.aprīlī un 15.septembrī) sasauca un vadīja Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet kopumā Valsts prezidents ir piedalījies piecās valdības sēdēs (12.martā – uzsākot darbu V.Dombrovska Ministru kabinetam, 14.aprīlī – kopīgajā valdības “Jauniešu Ministru kabineta” sēdē un 11.jūnijā – izskatot priekšlikumus likumprojektam “Grozījumi likumā “Par valsts budžetu 2009.gadam””).

Tāpat 2009.gadā notikušas 46 Ministru kabineta komitejas sēdes, kuru laikā izskatīti 408 jautājumi. Tostarp atbalstīti 311 projekti, neatbalstīti – 19, atlikti 62 jautājumi un noraidīti (noņemti no kontroles) – 16.

Savukārt valsts sekretāru sanāksmēs 48 sēžu darba kārtībā bija iekļauti 2375 jautājumi, no tiem 1804 pieteiktie projekti, 306 jautājumi par projektu atsaukšanu, 103 izskatāmie jautājumi (ar iebildumiem par būtību vai protokolu), kā arī 162 informatīvie jautājumi vai jautājumi par uzdevumu izpildi.

Dokumentu projektu aprite Ministru kabinetā parasti sākas ar projekta pieteikšanu izsludināšanai valsts sekretāru sanāksmē, lai saskaņotu viedokļus ministriju un nevalstisko organizāciju starpā. Ministru kabineta komitejas sēdēs tiek izvērtēti politikas plānošanas dokumenti un tiesību aktu projekti, kas nav saskaņoti starpinstitūciju saskaņošanas procesā un par kuriem nav panākta vienošanās valsts sekretāru sanāksmē. Savukārt Ministru kabineta sēdēs tiek pieņemti galalēmumi par tiesību aktiem, apstiprināti politikas plānošanas dokumenti, izskatītas Ministru kabineta lietas un citi valdības kompetences jautājumi.

Aivis Freidenfelds, Ministru kabineta preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!