• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta 2009. gada 22. decembra noteikumi Nr. 1580 "Noteikumi par kārtību, kādā no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus, izmitinot bērnu aprūpes iestādē nepilngadīgu personu bez pavadības, un šo izdevumu apmēru". Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 29.12.2009., Nr. 204 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202818-noteikumi-par-kartibu-kada-no-valsts-budzeta-lidzekliem-sedz-pasvaldibas-izdevumus-izmitinot-bernu-aprupes-iestade-nepilngadigu...

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta noteikumi Nr.1581

Valsts pensiju, atlīdzības par darbspēju zaudējumu un atlīdzības par apgādnieka zaudējumu apmēra pārskatīšanas kārtība

Vēl šajā numurā

29.12.2009., Nr. 204

PAR DOKUMENTU

Izdevējs: Ministru kabinets

Veids: noteikumi

Numurs: 1580

Pieņemts: 22.12.2009.

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.
Ministru kabineta noteikumi Nr.1580

Rīgā 2009.gada 22.decembrī (prot. Nr.89 36.§)
Noteikumi par kārtību, kādā no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus, izmitinot bērnu aprūpes iestādē nepilngadīgu personu bez pavadības, un šo izdevumu apmēru
Izdoti saskaņā ar Patvēruma likuma 8.panta sesto daļu
1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Labklājības ministrija (turpmāk – ministrija) no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus (turpmāk – izdevumi), kas tai radušies, izmitinot bērnu aprūpes iestādē nepilngadīgu personu bez pavadības.
2. Ja nepilngadīga persona bez pavadības ievietota pašvaldības finansētā bērnu aprūpes iestādē, pašvaldība līdz kārtējā mēneša piecpadsmitajam datumam iesniedz ministrijā pieprasījumu segt iepriekšējā mēneša izdevumus (pielikums).
3. Divu nedēļu laikā pēc pašvaldības pieprasījuma saņemšanas ministrija pieņem lēmumu segt iepriekšējā mēneša izdevumus vai atteikt izdevumu segšanu no valsts budžeta līdzekļiem. Ja lēmums ir pozitīvs, pamatojoties uz pieprasījumu, no valsts budžeta līdzekļiem, kas ministrijai kārtējam gadam piešķirti attiecīgajam mērķim (turpmāk – valsts budžeta līdzekļi), ministrija pārskaita pašvaldības norādītajā kontā pieprasījumā norādīto naudas summu.
4. Ja pašvaldības pieprasījums nav iesniegts saskaņā ar šiem noteikumiem, ministrija pieņem lēmumu atteikt izdevumu segšanu no valsts budžeta līdzekļiem. Pašvaldībai ir tiesības divu nedēļu laikā pēc minētā lēmuma saņemšanas novērst lēmumā norādītos trūkumus un atkārtoti iesniegt ministrijā pieprasījumu segt attiecīgos izdevumus.
5. Par nepilngadīgas personas bez pavadības izmitināšanu pašvaldības finansētā bērnu aprūpes iestādē no valsts budžeta līdzekļiem sedz pašvaldības izdevumus 14 latu apmērā par katru uzturēšanās dienu.
6. Noteikumi stājas spēkā 2010.gada 1.janvārī.
Ministru prezidents V.Dombrovskis

Labklājības ministra vietā – izglītības un zinātnes ministre T.Koķe
Pielikums
Ministru kabineta
2009.gada 22.decembra noteikumiem Nr.1580
Labklājības ministra vietā – izglītības un zinātnes ministre T.Koķe

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!