• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmas ieviešanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202072

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 14.decembrī

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmas ieviešanu

 Zemkopības ministrijā (ZM) notikušajā Latvijas Lauku attīstības programmas (LAP) 2007.–2013.gadam Uzraudzības komitejas sēdē tika pārrunāta programmas ieviešanas gaita un aktualitātes, nepārtrauktās novērtēšanas sistēmas ieviešana un Valsts lauku tīkla darbība. Tāpat tika apspriesta iespēja projektus pieņemt nepārtraukti, kā arī lemts par kredītfonda izveidošanu. Lai veicinātu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) apguvi, sanāksmē konceptuāli nolemts izveidot kredītfondu, kura galvenais uzdevums būs nodrošināt kredītresursu pieejamību projektu īstenotājiem.

Savukārt pēc diskusijām par projekta iesniegumu nepārtraukto pieņemšanu Uzraudzības komiteja nolēma veikt nepieciešamos grozījumus lauku attīstības pasākumos un saskaņot tos ar Eiropas Komisiju, lai varētu sākt projekta iesniegumu nepārtraukto pieņemšanu atsevišķos pasākumos, piemēram, “Lauku saimniecību modernizācija”.

Sanāksmē arī diskutēja par pasākuma “Enerģijas ražošana no lauksaimnieciskās un mežsaimnieciskās izcelsmes biomasas” turpmāko ieviešanu. Ņemot vērā šim pasākumam nepieciešamo finanšu resursu pieejamību un šābrīža neskaidro situāciju ar elektrības ražošanas kvotām, tika nolemts izveidot darba grupu, lai detalizēti izanalizētu pasākuma ieviešanas nosacījumus un vērtēšanas kritērijus.

Uzraudzības komitejā arī tika apstiprināti grozījumi pasākumā “Tūrisma aktivitāšu veicināšana”, turpmāk atbalsta intensitāti palielinot līdz 50%. Paplašināta arī pasākuma ieviešanas teritorija, izslēdzot vien tos novadus, kas tieši robežojas ar Rīgas pilsētu. Tāpat paplašinātas iespējas attīstīt tūrisma pakalpojumus ne tikai viesu izmitināšanas namiem, bet arī citu tūrisma pakalpojumu sniedzējiem.

Sēdē piedalījās Uzraudzības komitejas locekļi – pārstāvji no ZM, Vides ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības, plānošanas reģioniem, ZM padotības iestādēm, lauksaimnieku sabiedriskajām organizācijām u.c.

Zemkopības ministrijas Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!