• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 14.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202070

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 10.decembrī

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ministru kabineta komitejas sēdē: 2009.gada 14.decembrī

RAPLM: Par pilsētu ar lauku teritorijām sadalīšanu novadu pilsētās un pagastos

Ministru kabineta komiteja 14.decembrī atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātos grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā.

Likums paredz, ka novadu teritorijas iedala novadu pilsētās un novadu pagastos, savukārt patlaban vairākos novados ir iekļautas pilsētas ar lauku teritorijām. Grozījumi likumā paredz 23 esošās pilsētas ar lauku teritorijām sadalīt novadu pilsētās un novadu pagastos.

Ņemot vērā Valmieras novada pieņemto lēmumu par novada nosaukuma maiņu, likuma grozījumi paredz esošajam Valmieras novadam mainīt nosaukumu uz Kocēnu novads.

Līdz šim pilsētas ar lauku teritorijām bija vairākos novados: Aknīstes novadā – Aknīstes pilsēta ar lauku teritoriju, Alojas novadā – Alojas pilsēta ar lauku teritoriju un Staiceles pilsēta ar lauku teritoriju, Apes novadā – Apes pilsēta ar lauku teritoriju, Auces novadā – Auces pilsēta ar lauku teritoriju, Brocēnu novadā – Brocēnu pilsēta ar lauku teritoriju, Cesvaines novadā – Cesvaines pilsēta ar lauku teritoriju, Durbes novadā – Durbes pilsēta ar lauku teritoriju, Ilūkstes novadā – Subates pilsēta ar lauku teritoriju, Jaunjelgavas novadā – Jaunjelgavas pilsēta ar lauku teritoriju, Jelgavas novadā – Kalnciema pilsēta ar lauku teritoriju, Ķeguma novadā – Ķeguma pilsēta ar lauku teritoriju, Lielvārdes novadā – Lielvārdes pilsēta ar lauku teritoriju, Mazsalacas novadā – Mazsalacas pilsēta ar lauku teritoriju, Salacgrīvas novadā – Ainažu pilsēta ar lauku teritoriju un Salacgrīvas pilsēta ar lauku teritoriju, Saulkrastu novadā – Saulkrastu pilsēta ar lauku teritoriju, Skrundas novadā – Skrundas pilsēta ar lauku teritoriju, Strenču novadā – Sedas pilsēta ar lauku teritoriju, Talsu novadā – Valdemārpils pilsēta ar lauku teritoriju, Ventspils novadā – Piltenes pilsēta ar lauku teritoriju, Viesītes novadā – Viesītes pilsēta ar lauku teritoriju, Ikšķiles novadā – Ikšķiles pilsēta ar lauku teritoriju, Baldones novadā – Baldones pilsēta ar lauku teritoriju, Salaspils novadā – Salaspils pilsēta ar lauku teritoriju.

RAPLM: Par īpaša režīma zonas statusa atcelšanu Rīgai un Jūrmalai

 Ministru kabineta komiteja 14.decembrī atbalstīja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) izstrādātos noteikumus, kuri paredz ar 2010.gada 1.jūliju atcelt īpaša režīma zonas statusu Rīgas un Jūrmalas pilsētu administratīvajās teritorijās.

MK šā gada maijā veica grozījumus noteikumos par kārtību, kādā pašvaldības var uzlikt pašvaldību nodevas. Tie paredz, ka kopš šā gada 1.jūlija, lai iekasētu nodevu par transportlīdzekļa iebraukšanu īpaša režīma zonā, pašvaldībai teritorijas plānošanas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā tās teritorijas plānojumā jānosaka īpaša režīma zona.

Nodevu par transportlīdzekļu iebraukšanu pašvaldības teritorijas plānojumā noteiktā īpaša režīma zonā pašvaldība var iekasēt satiksmes drošības uzlabošanai, sabiedrības veselības, sabiedriskās kārtības un drošības nodrošināšanai, kā arī dabas, īpaši aizsargājamo kultūrvēsturisko teritoriju un kultūras pieminekļu aizsardzībai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!