• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 10.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202069

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Baltijas valstu aizsardzības ministru tikšanos

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 10.decembrī

LM: Par grozījumiem vairākos ar Sociālo pakalpojumu pārvaldes likvidāciju saistītos tiesību aktos

 Izpildot Ministru kabineta rīkojumā “Par Sociālo pakalpojumu pārvaldes likvidāciju” noteikto, Labklājības ministrija (LM) sagatavojusi grozījumus vairākos ar Sociālo pakalpojumu pārvaldes (SPP) likvidāciju saistītajos tiesību aktos.

Pārņemot daļu no likvidētās SPP funkcijām, par sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrāciju būs atbildīga LM.

Plānots, ka minētajā reģistrā turpmāk nebūs jāiekļauj ziņas par veiktajām kvalitātes pārbaudēm. Šādas izmaiņas ir saistītas ar to, ka LM nebūs iespējams pietiekami operatīvi nodrošināt informāciju, uz kuru pamatojoties potenciālais sociālo pakalpojumu pircējs varētu izvēlēties sev nepieciešamo pakalpojumu.

Tāpat sociālo pakalpojumu sniedzēji reģistrācijas apliecību vai tās dublikātus saņems LM, pirms tam ministrijā samaksājot valsts nodevu par reģistrācijas apliecības saņemšanu. Par reģistrācijas apliecības vai tās dublikāta izsniegšanu valsts nodeva, tāpat kā līdz šim, būs septiņi lati.

Savukārt, lai saskaņotu Sociālās integrācijas valsts aģentūras (SIVA) sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi ar normatīvajiem aktiem, kas saistīti ar SPP likvidāciju, tajā veikti redakcionāli grozījumi, svītrojot norādi uz SPP. SIVA maksas pakalpojumu izcenojumi ar šiem grozījumiem netiek mainīti.

To paredz Labklājības ministrijas sagatavotie grozījumi trijos Ministru kabineta noteikumos “Kārtība, kādā sociālo pakalpojumu sniedzējs tiek reģistrēts sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā un izslēgts no tā”, “Noteikumi par valsts nodevu par sociālo pakalpojumu sniedzēja reģistrācijas apliecības izsniegšanu” un “Noteikumi par Sociālās integrācijas valsts aģentūras sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi”. Grozījumi 10.decembrī izsludināti valsts sekretāru sanāksmē, tie vēl būs jāsaskaņo ar citām ministrijām un jāapstiprina valdībā.

Šādas izmaiņas nepieciešamas, jo šā gada 1.jūlijā tika likvidēta Sociālo pakalpojumu pārvalde un LM kompetencē ir valsts finansēto un līdzfinansēto sociālo pakalpojumu sniegšanas koordinācija, bet SIVA – valsts sociālās rehabilitācijas pakalpojumu sniegšanas koordinācija sociālās rehabilitācijas iestādēs un administratīvo pasākumu organizēšana.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

SM: Par grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā

Izstrādāti grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (LAPK), precizējot sodus par transportlīdzekļu vadītāju darba un atpūtas laika noteikumu pārkāpšanu.

Pašlaik par ceļu satiksmes drošībai bīstamākiem pārkāpumiem transportlīdzekļa vadītājs tiek administratīvi sodīts tāpat kā par mazāk bīstamiem pārkāpumiem.

Tiesību aktu projekts izsludināts valsts sekretāru sanāksmē 10.decembrī. Lai tas stātos spēkā, vēl jāgūst Ministru kabineta un Saeimas atbalsts.

Piemēram, LAPK 149.37pants jaunajā redakcijā paredz transportlīdzekļa vadīšanas laika posma pārsniegšanas pārkāpumus sadalīt sīkāk pēc riska pakāpes noteiktā laika posmā.

Savukārt LAPK 149.38pants paredz reģistrācijas kontrolierīču, transportlīdzekļa vadītāja kartes vai datu reģistrācijas diagrammas izmantošanas noteikumu pārkāpumus iedalīt pēc to bīstamības pakāpes. Jo, piemēram, ja vadītājs nav nodrošinājis pietiekami daudz papīra izdrukas – tas ir mazāk bīstams pārkāpums, salīdzinājumā, ja, piemēram, transportlīdzekļa vadītājam ir vairāk nekā viena derīga vadītāja karte vai vadītāja karte pieder citai personai.

Likumprojektā paredzētie pārkāpumi tiek harmonizēti ar direktīvas Nr.2009/5/EK pārkāpumu sadalījumu, lai riska novērtēšanas sistēmā izmantojamais pārkāpumu sadalījums saskanētu ar pārkāpumu sadalījumu, par kuriem paredzēta atbildība LAPK.

SM: Par militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumu noteikumiem

 Satiksmes ministrija izstrādājusi noteikumus militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumiem, kas nosaka īpašus drošības pasākumus, kārtību, kādā organizējama militārās tehnikas iekraušana, nostiprināšana un izkraušana, dažādu procedūru izpildīšana.

Tiesību aktu projektā noteiktas arī īpašas prasības pavadzīmes aizpildīšanai un pavaddokumentos norādāmajai informācijai militāro kravu dzelzceļa pārvadājumos.

Ministru kabineta noteikumu projekts “Militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumu noteikumi” izsludināts valsts sekretāru sanāksmē 10.decembrī. Lai tiesību akta projekts stātos spēkā, tam vēl jāgūst valdības atbalsts. Minētie valdības noteikumi izstrādāti, jo līdz šim Latvijā nebija noteikta kārtība, kādā veicami militārpersonu un militāro kravu dzelzceļa pārvadājumi.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

VidM: Par vienāda veida prasībām nolietoto transportlīdzekļu un iepakojuma apsaimniekošanas līgumiem

10.decembrī valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Vides ministrijas sagatavotais Ministru kabineta noteikumu projekts “Nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas līguma, iepakojuma vai vienreiz lietojamo galda trauku un piederumu apsaimniekošanas līguma un videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas līguma būtiskie noteikumi”.

Saskaņā ar Dabas resursu nodokļa likumu, MK noteikumiem Nr.1293 “Kārtība, kādā atbrīvo no dabas resursu nodokļa samaksas par iepakojumu un vienreiz lietojamiem galda traukiem un piederumiem” un noteikumiem Nr.1294 “Kārtība, kādā atbrīvo no dabas resursu nodokļa samaksas par videi kaitīgām precēm” Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija slēdz līgumus ar nodokļa maksātājiem, kas paši izveidojuši apsaimniekošanas sistēmu, un ar apsaimniekotājiem, kas īsteno savu līgumpartneru radīto attiecīgo atkritumu apsaimniekošanu. Minētie noteikumi nosaka kārtību, kādā atbrīvo no dabas resursu nodokļa samaksas par attiecīgajiem nodokļa objektiem, un prasības apsaimniekošanas sistēmām, savukārt noteikumi Nr.450 “Kārtība, kādā slēdz un izbeidz līgumu par nolietotu transportlīdzekļu, preču un izstrādājumu iepakojuma un vienreiz lietojamo galda trauku un piederumu vai videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanu, lai saņemtu atbrīvojumu no dabas resursu nodokļa samaksas” nosaka līgumu slēgšanas un laušanas kārtību.

Dabas resursu nodokļa likumā noteikts, ka Ministru kabinetam jānosaka arī nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas līguma, iepakojuma vai vienreiz lietojamo galda trauku un piederumu apsaimniekošanas līguma un videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas līguma būtiskie noteikumi.

Tāpēc 10.decembrī izsludinātais noteikumu projekts nosaka nolietotu transportlīdzekļu apsaimniekošanas līguma, iepakojuma vai vienreiz lietojamo galda trauku un piederumu apsaimniekošanas līguma un videi kaitīgu preču atkritumu apsaimniekošanas līguma būtiskos noteikumus.

Noteikumu projekts nodrošinās vienāda veida prasības visiem apsaimniekošanas līgumiem, ko ar komersantiem slēgs Latvijas vides aizsardzības fonda administrācija.

Vides ministrijas Sabiedrības informēšanas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!