• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par eksporta iespējām uz Ēģipti, Turciju un Izraēlu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 15.12.2009., Nr. 196 https://www.vestnesis.lv/ta/id/202071

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par Lauku attīstības programmas ieviešanu

Vēl šajā numurā

15.12.2009., Nr. 196

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par eksporta iespējām uz Ēģipti, Turciju un Izraēlu 

10.decembrī Ārlietu ministrijā notika astotā apaļā galda diskusija starp Latvijas uzņēmējiem un Latvijas vēstniekiem ārvalstīs. Diskusiju atklāja Ārlietu ministrijas Ekonomisko attiecību un attīstības sadarbības politikas departamenta direktors Juris Štālmeistars un Latvijas Darba devēju konfederācijas ģenerāldirektore Elīna Egle.

Pasākuma laikā uzņēmējiem bija iespēja iepazīties un uzdot jautājumus Latvijas vēstniekam Ēģiptē Mārim Selgam, Latvijas vēstniekam Turcijā Aivaram Voveram un Latvijas vēstniekam Izraēlā Mārtiņam Pertam.

Latvijas vēstnieks Ēģiptē M.Selga, kurš pārstāv Latviju Āfrikas kontinentā, uzsvēra, ka Latvijas uzņēmējiem iekļūšanu šā reģiona tirgos atvieglotu darbības sākšana Ēģiptē. Uzņēmējdarbības sākšanai palīdzību sniedz ne tikai vēstniecība, bet arī goda konsuli. Veiksmīga sadarbība nākotnē šajā reģionā varētu izveidoties konsultāciju biznesam, mēbeļu ražotājiem, uzņēmumiem, kuri ražo produkciju ar augstu pievienoto vērtību, un farmācijas uzņēmumiem.

Latvijas vēstnieks Turcijā A.Vovers uzsvēra, ka sadarbībai vēl ir ievērojams potenciāls. Turcijas investoriem vēl joprojām ir saglabājusies interese par investīcijām Latvijā. Taču uzņēmējiem ir jāapbruņojas ar pacietību, jo darījumi nenotiek ātri un raiti.

Latvijas vēstnieks Izraēlā M.Perts uzsvēra, ka arī šīs valsts uzņēmējiem ir saglabājusies interese par investīcijām Latvijā, kā arī lielas iespējas ir abpusējā tūrisma attīstībai. Vēstniecība strādā arī pie Latvijas un Izraēlas tirdzniecības palātas izveides.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!