• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Valsts prezidenta valstsvizīti Gruzijā 8.–9.decembrī. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2009., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201845

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Aizsardzības ministrs: Par plānoto aizsardzības sistēmas reformu

Vēl šajā numurā

10.12.2009., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Valsts prezidenta valstsvizīti Gruzijā 8.–9.decembrī

GRUZIJA.JPG (28143 bytes)
8.decembra vakarpusē Valsts prezidents Valdis Zatlers tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi (trešais no kreisās). Sarunā delegāciju pārstāvji pārsprieda Latvijas iesaisti Gruzijas attīstībā. D.Bakradze pateicās par mūsu ieguldījumu ES novērošanas misijā uz Dienvidosetijas robežas
Foto: Toms Kalniņš, VPK

9.decembris, valstsvizītes Gruzijā otrā diena, sākās, Valsts prezidentam Valdim Zatleram un Lilitai Zatlerei svinīgā ceremonijā noliekot vainagu pie kritušo varoņu memoriāla.

Pēc tam Valsts prezidents tikās ar visas Gruzijas patriarhu Iliu II un pārrunāja Gruzijas lomu reģionā, īpaši Gruzijas teritoriālās integritātes jautājumu. Tikšanās laikā tika runāts par Gruzijas Pareizticīgās baznīcas lomu vēsturē un tās vietu mūsdienu Gruzijas sabiedrībā.

V.Zatlers tikās arī ar Gruzijas premjerministru Niku Gilauri. Sarunā Gruzijas premjers izrādīja īpašu interesi par Latvijas redzējumu dažādos ar Eiropas Savienību (ES) saistītos jautājumos, kā, piemēram, par tālākiem soļiem pēc Lisabonas līguma stāšanās spēkā. Tāpat kā citas Gruzijas amatpersonas, arī N.Gilauri pateicās Latvijai par sniegto palīdzību, īpaši pēdējos gados, un norādīja uz Latvijas padomu un pieredzes lietderību. Gruzijas premjers arī atbalstīja abu valstu prezidentu iniciēto ekspertu darba grupu tikšanos vides, ekonomikas un parlamentārās sadarbības jautājumos nākamajā gadā.

Tiekoties tika runāts arī par biznesa foruma nozīmi ekonomiskās sadarbības veicināšanā, kā arī apspriesti politiskie procesi Latvijā un Gruzijā. Runājot par Gruziju, N.Gilauri kā savas valsts panākumu atzīmēja to, ka politiskās debates ir izdevies novirzīt no ielām uz parlamentu.

Vēlāk Valsts prezidentam bija iespēja iepazīties ar latviešu uzņēmēju investīcijām Gruzijā, apmeklējot Latvijas uzņēmuma “Pixel Invest Group” projekta “Pixel” ēku, kuras būvniecībā ir ieguldīti 24 miljoni dolāru. Savukārt pēc tam prezidents un kundze apskatīja Tbilisi vecpilsētu, kā arī iepazinās ar gruzīnu vīna un konjaka ražošanas tradīcijām.

Beidzoties valstsvizītei Gruzijā, V.Zatlers ar kundzi un delegācijas pārstāvji Latvijas vēstniecībā tikās ar aptuveni 20 latviešu kopienas pārstāvjiem. Uzrunā Valsts prezidents atzīmēja, ka šīs divas vizītes dienas ir bijušas kā abu valstu draudzības apliecinājums. V.Zatlers arī sirsnīgi pateicās klātesošajiem par Latvijas vārda pārstāvēšanu Gruzijā. Starp klātesošajiem tikšanās laikā bija gan Latvijas policisti, kas piedalās ES novērošanas misijā, gan Latvijas robežsargi, kas konsultē Gruzijas kolēģus, gan jaunieši, kas veic brīvprātīgo darbu, kā arī vēstniecības darbinieki un citi latviešu kopienas pārstāvji.

Vakarā Valsts prezidenta delegācija devās uz Armēnijas galvaspilsētu Erevānu.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!