• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrs: Par plānoto aizsardzības sistēmas reformu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2009., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201847

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrs: Izsakot līdzjūtību terora aktos Bagdādē bojāgājušo tuviniekiem

Vēl šajā numurā

10.12.2009., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrs: Par plānoto aizsardzības sistēmas reformu

9.decembrī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Apvienotajā štābā notika Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas un Nacionālās drošības komisijas izbraukuma sēde. Sēdē tika izskatīti ar Nacionālo bruņoto spēku reformu saistītie jautājumi.

Uzrunājot deputātus, aizsardzības ministrs Imants Lieģis informēja par plānotajām izmaiņām Aizsardzības ministrijas un NBS struktūrā, kā arī par aizsardzības sistēmas aktivitātēm nākamajā gadā. “Reformas mērķis ir samazināt administratīvo aparātu un palielināt karavīru skaitu vienībās. Šīs reformas noslēgumā būs īstenotas tās nostādnes, ko attiecībā uz vienību personāla veidošanu jau ilgu laiku vēlējās Nacionālo bruņoto spēku vadība,” informēja ministrs. Imants Lieģis deputātiem norādīja, ka reformu nobeigumā ir nācies pieņemt arī smagus un nepopulārus lēmumus, kas saistīti ar iepriekš nepieredzētu budžeta samazinājumu. “Jautājums par bruņoto spēku reformu nav jauns, to mēģina risināt jau daudzus gadus. Es uzskatu, ka ir svarīgi šo reformu pabeigt tieši vissmagākajos budžeta apstākļos, lai pēc iespējas efektīvāk izmantotu ministrijai un NBS piešķirtos līdzekļus,” uzskata ministrs.

Detalizētāku informāciju par aizsardzības sistēmas reformu deputātiem sniedza arī Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, ministrijas politikas direktors Jānis Garisons un NBS komandiera pienākumu izpildītājs brigādes ģenerālis Andis Dilāns.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!