• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Saņemot balvu par uzņēmējdarbības veicināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 10.12.2009., Nr. 194 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201848

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Valsts prezidenta valstsvizīti Gruzijā 8.–9.decembrī

Vēl šajā numurā

10.12.2009., Nr. 194

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Saņemot balvu par uzņēmējdarbības veicināšanu

DOMBROVSKIS.JPG (24592 bytes)
Vakar, 9.decembrī, Bonnā Ministru prezidents Valdis Dombrovskis saņēma “European People’s Party” Mazo un vidējo uzņēmumu apvienības balvu par uzņēmējdarbības veicināšanu. Balvu pasniedza apvienības prezidents Peters Jungens (attēlā pa labi), uzsverot, ka balvas mērķis ir mazajiem un vidējiem uzņēmumiem labvēlīgas ES politikas veidošana
Foto: European People’s Party

No 8. līdz 10.decembrim Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalās “European People’s Party” kongresā, kas notiek Vācijas pilsētā Bonnā.

Kongresa pirmajā dienā 8.decembrī Ministru prezidents uzstājās ar uzrunu “Sekmīga atveseļošanās no krīzes: veidojot ētisku, atbildīgu un spēcīgu finanšu sistēmu nākotnē un nodrošinot sabiedrības interesēm atbilstošu tirgus ekonomiku”. Par šo jautājumu runāja arī Zviedrijas finanšu ministrs Anderss Borgs, Eiropas Centrālās bankas valdes pārstāvis Jirgens Štarks un citi politiķi.

Kongresa otrajā dienā, 9.decembrī, notika paneļdiskuja par līderības un inovāciju lomu vienotu transatlantisko interešu nodrošināšanā. Paneļdiskusiju ar ievadrunu atklāja bijušais ASV vēstnieks Eiropas Savienībā un bijušais Īrijas premjerministrs Džons Brutons, tajā piedalījās arī citas augsta līmeņa amatpersonas.

Apaļā galda diskusijā par konkurētspējīgu Eiropu piedalījās Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu, Eiropas Parlamenta prezidents Ježijs Buzeks un Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko.

9.decembra kongresa darba diena noslēdzās ar jautājumu par klimata izmaiņām notiekošās ANO Klimata pārmaiņu konferences Kopenhāgenā kontekstā. Par šo jautājumu runāja ES vides komisārs Stavrs Dimass, Eiropas Parlamenta Vides, sabiedrības veselības un pārtikas drošības komitejas pārstāvis, citu ES institūciju amatpersonas un starptautiska līmeņa uzņēmumu pārstāvji.

9.decembrī Bonnā Ministru prezidents V.Dombrovskis saņēma “European People’s Party” Mazo un vidējo uzņēmumu apvienības balvu par uzņēmējdarbības politikas veicināšanu.

Balvu pasniedza Mazo un vidējo uzņēmumu apvienības prezidents Peters Jungens, uzsverot, ka balvas mērķis ir mazajiem un vidējiem uzņēmumiem labvēlīgas ES politikas veidošana.

Latvijas Ministru prezidents pateicās Mazo un vidējo uzņēmumu apvienībai par izteikto atzinību un ieguldījumu draudzīgas un efektīvas uzņēmējdarbības vides veidošanā Eiropā. V.Dombrovskis uzsvēra, ka Mazo un vidējo uzņēmumu apvienības tīkls ir veicinājis idejas par mikrouzņēmumu atbalsta īstenošanu Latvijā. Latvijas valdība ir veikusi ne tikai pasākumus fiskālās stabilitātes nodrošināšanai, bet arī izstrādājusi mikrouzņēmumu atbalsta programmu Latvijā, kuras mērķis ir mazināt šķēršļus mikrobiznesa darbībai un mudināt bez darba palikušos cilvēkus sākt savu biznesu. Lai sasniegtu mērķi, valdība ir pieņēmusi lēmumu par samazinātām prasībām uzņēmuma pamatkapitālam un reģistrēšanās izmaksām, vienkāršotākām nodokļu atskaites un grāmatvedības procedūrām, kā arī piešķīrusi finansiālu atbalstu mikrouzņēmumu darbībai.

Savā uzrunā Ministru prezidents uzsvēra, ka mazie un vidējie uzņēmumi ir ekonomikas dzinējspēks, veicinot bezdarba samazināšanu un ilgtermiņa attīstību un stabilitāti.

10.decembrī ir plānotas darba brokastis, kurās par ekonomikas stimulēšanas globālajiem efektiem runās Valdis Dombrovskis, Itālijas finanšu un ekonomikas ministrs Džulio Tremonti, Eiropas Centrālās bankas valdes pārstāvis Jurgens Starks.

Uzrunājot diskusijas dalībniekus, V.Dombrovskis plānojis paust šādu viedokli: “Ekonomikas stimulēšanas ietekmi pašreiz vēl ir grūti novērtēt arī tajās Eiropas valstīs, kur ir bijuši lieli valsts ieguldījumi. Latvijā ekonomikas stimulēšana, ieguldot lielus valsts finanšu resursus, nav notikusi, jo fiskālu apsvērumu dēļ valdībai bija jāveic procikliska politika – jāceļ nodokļi un jāmazina izdevumi.

Tām pasaules valstīm, kuras ekonomikas stimulēšanā ir ieguldījušas lielus naudas līdzekļus, lielākie riski radīsies ekonomikas atveseļošanās laikā. Lai arī “dāsnā stimulēšanas politika” ir palīdzējusi noturēties pret vēl smagāku kritumu, iepludinātie miljardi nākotnē ietekmēs procentu likmes, valsts parāda apjomu, budžeta deficīta pieaugumu un banku sektoru brīdī, kad tās atbrīvosies no valsts naudas. Šie procesi, protams, bremzēs jauna ekonomiskās attīstības cikla sākumu. Valsts palīdzība un iejaukšanās mazina straujo kritumu un palīdz iziet no recesijas, taču turpmākajai attīstībai tā uzliek slogu.”

Ceturtdien, 10.decembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis pēc dalības “European People’s Party” kongresā Bonnā dosies uz Briseli, lai 10. un 11.decembrī piedalītos Eiropadomes sēdē.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!