• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par slēptās videonovērošanas kameru apriti. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2009., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201757

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par profesionālās izglītības optimizāciju

Vēl šajā numurā

09.12.2009., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par slēptās videonovērošanas kameru apriti

Ārlietu ministrijas Stratēģiskas nozīmes preču eksporta kontroles nodaļa informē, ka 2009.gada 24.novembrī ir stājušies spēkā grozījumi Ministru kabineta 2007.gada 25.septembra noteikumos Nr.645 “Noteikumi par Nacionālo stratēģiskas nozīmes preču un pakalpojumu sarakstu”, kuri nosaka precīzus kritērijus slēptām videonovērošanas kamerām. Kameras slēptai videonovērošanai vai videodokumentēšanai ir vadu un bezvadu videokameras un televīzijas kameras (izņemot mobilos telefonus un datoru kameras), kuras maskētas kā citi priekšmeti vai kuru izmērs ir 40 x 40 x 40 mm vai mazāks, vai kuru diametrs ir 25 mm vai mazāks, vai kuras aprīkotas ar adatas cauruma lēcu (pinhole lens).

Vienlaikus vēršam uzmanību uz to, ka 2009.gada 15.aprīlī stājušies spēkā grozījumi Stratēģiskas nozīmes preču aprites likumā, kuri nosaka aizliegumu fiziskajām personām iegādāties, glabāt un lietot iekārtas un ierīces audioinformācijas ieguvei slēptā veidā, iekārtas un ierīces slēptai videonovērošanai vai videodokumentēšanai, iekārtas un ierīces analogo, ciparu vai mobilo telekomunikāciju sarunu vai citas informācijas pārtveršanai no tehniskajiem līdzekļiem vai sakaru kanāliem slēptā veidā, iekārtas un ierīces slēptai iekļūšanai telpās, transportlīdzekļos vai citos objektos, kā arī iekārtas un ierīces operatīvās darbības pasākumu traucēšanai.

Savukārt juridiskās personas ir tiesīgas glabāt, ražot, transportēt, realizēt, apkalpot, saņemt eksporta, importa, tranzīta un pārvietošanas licences visām iepriekšminētām ierīcēm, ja tām ir Iekšlietu ministrijas speciālā atļauja (licence) komercdarbībai ar šīm iekārtām.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!