• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Aizsardzības ministrija: Par Eiropas drošības arhitektūru. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 9.12.2009., Nr. 193 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201753

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Ārlietu ministrija: Par slēptās videonovērošanas kameru apriti

Vēl šajā numurā

09.12.2009., Nr. 193

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Aizsardzības ministrija: Par Eiropas drošības arhitektūru

27.novembrī tika izplatīts Krievijas Federācijas prezidenta priekšlikums par Eiropas drošības arhitektūru, kurā ir atspoguļots Krievijas redzējums par Eiropas drošības modeli. Latvijas Republikas Aizsardzības ministrija (AM), izvērtējot Krievijas priekšlikumu, uzskata, ka arī turpmāk svarīgi ir stiprināt jau esošās institūcijas un līgumus, nevis radīt jaunas.

“Krievijas priekšlikuma apspriešanai ir jāizmanto 2009.gada vasarā EDSO sāktais Korfu process, kura iniciatore daļēji bija arī Krievija un kas paredz konsultācijas par kopējo drošību un savstarpējās uzticēšanās veicināšanu,” uzskata aizsardzības ministrs Imants Lieģis. Ministrs norāda, ka jau pašlaik pastāvošie drošības mehānismi Eiropā darbojas efektīvi un spēj sekmīgi risināt darba kārtībā esošos jautājumus.

Latvijas AM uzskata, ka militārās drošības izpratnē Krievija sniegtu lielāku ieguldījumu Eiropas drošībā, ja tā atgrieztos Konvencionālo spēku līguma darbībā. Līdzīgā veidā Krievija veicinātu lielāku uzticēšanās atmosfēru, ja Gruzijas sakarā tā turētos pie vienošanās starp Gruziju un Krieviju, kas 2008.gada augustā tika panākta ar Eiropas Savienības starpniecību par bruņoto spēku atvilkšanu.

Ministrija atgādina, ka Eiropas drošības institūciju izmaiņas Krievija piedāvājusi jau iepriekš, 1997.gadā izsakot piedāvājumu par reģionālu drošības un stabilitātes paktu Baltijas un Ziemeļvalstīm. Latvija šādu piedāvājumu uzskatīja par mēģinājumu kavēt tās integrācijas procesu NATO.

Aizsardzības ministrijas Sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!