• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par galvojumu komercdarbības atbalstam uzņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201692

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Satiksmes ministrija: Par ministrijas nākamā gada budžetu

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par galvojumu komercdarbības atbalstam uzņēmējiem

4.decembrī finanšu ministrs Einars Repše saskaņā ar likumu “Par valsts budžetu 2009.gadam” parakstīja galvojumu Eiropas Investīciju bankai par valsts akciju sabiedrības “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (LHZB) aizņēmumu 100 miljonu eiro apmērā, kas paredzēti komercdarbības veicināšanas aizdevumiem Latvijas uzņēmējiem un lauksaimniekiem.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem par aizdevumiem sīko (mikro), mazo un vidējo komersantu un lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību attīstības veicināšanai atbalsta programmas mērķis ir uzlabot Latvijā reģistrētu mikro, mazo un vidējo komersantu un atbilstīgu lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvo sabiedrību pieeju finansējumam, tādējādi veicinot Latvijas Republikas tautsaimniecības attīstību.

Noteikumi paredz mikro, mazajiem un vidējiem komersantiem sniegt apgrozāmo līdzekļu un investīciju aizdevumus. Aizdevumu izsniegšanas termiņš ir noteikts līdz 2013.gada 31.decembrim.

Saimnieciskās darbības veicēji atsevišķi var saņemt apgrozāmo līdzekļu aizdevumu vai investīciju aizdevumu, vai abus minētos aizdevumus kopā. Kopējā aizdevumu summa saimnieciskās darbības veicēju attīstības veicināšanai vienam saimnieciskās darbības veicējam nedrīkst pārsniegt 300 000 latu.

Investīciju aizdevumi tiks izsniegti ieguldījumiem materiālajos un nemateriālajos pamatlīdzekļos, kas saistīti ar jauna saimnieciskās darbības veicēja izveidi vai esoša saimnieciskās darbības veicēja paplašināšanu, produkcijas daudzveidošanu vai ražošanas procesa būtisku maiņu, tāpat šos aizdevumus izsniegs tādu pamatlīdzekļu iegādei, kas tieši saistīti ar saimnieciskās darbības veicēju, ja saimnieciskās darbības veicējs ir maksātnespējīgs vai būtu maksātnespējīgs, ja tos neiegādātos, un minētos līdzekļus ir iegādājies neatkarīgs ieguldītājs.

Apgrozāmo līdzekļu aizdevuma maksimālais apmērs būs 200 000 latu, aizdevuma termiņš ir līdz pieciem gadiem, un tie ir paredzēti saimnieciskās darbības veicēju apgrozāmo līdzekļu papildināšanai.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!