• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Satiksmes ministrija: Par ministrijas nākamā gada budžetu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201691

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Valsts sekretāru sanāksmē: 2009.gada 3.decembrī

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Satiksmes ministrija: Par ministrijas nākamā gada budžetu

Nākamgad Satiksmes ministrijas (SM) kopējais budžets būs 231,3 miljoni latu. Ministrijai un tās resoram finansējums samazināts par 75 miljoniem latu jeb 24,48%, salīdzinot ar 2009.gadu, savukārt, salīdzinot ar 2008.gadu, par 243,2 miljoniem latu jeb 51,25%.

Tāpēc SM, tās padotības iestādēs un valsts kapitālsabiedrībās jau ir veiktas un tuvākajā nākotnē paredzētas izmaiņas gan to darbībā, gan struktūrā.

Viens no lielākajiem samazinājumiem šogad vērsts uz budžeta programmu “Valsts autoceļu fonds”, kurai nākamgad paredzēti 89,7 miljoni latu. Lai efektīvi izmantotu par teju 35 miljoniem latu mazāku finansējumu nekā 2009.gadā, ir pārskatītas valsts uzturamo ceļu klases un plānotie projekti. 2008.gadā valsts 2.šķiras autoceļu sakārtošanas novadu atbalstam programmas ietvaros tika sakārtoti 178 km, tai skaitā izbūvēti jauni melnie segumi 36 km garumā, kopumā par aptuveni 12 miljoniem latu. Ņemot vērā saspringto ekonomisko situāciju un Valsts autoceļu fonda līdzekļu samazinājumu, tāpat kā šogad, arī 2010.gadā finansējums otrās šķiras autoceļu sakārtošanai nav piešķirts.

2009.gada budžeta grozījumi paredzēja 44,4 miljonu latu samazinājumu Eiropas Savienības (ES) fondu projektiem, samazinot valsts budžeta finansējumu jau īstenošanā esošiem dzelzceļa projektiem. Finansējums tika samazināts arī autoceļu projektiem, uzdodot VAS “Latvijas valsts ceļi” ņemt aizņēmumu Valsts kasē ES fondu finansējuma daļas apmērā. Minētais finansējuma samazinājums aizkavēja autoceļu projektu realizāciju un apdraud dzelzceļa projektu pabeigšanu. 2010.gada budžetā ES fondu projektu realizācijai ir iekļauti 20,3 miljoni latu valsts budžeta dotācijas līdzekļu un 54 miljoni latu ārvalstu finanšu palīdzības līdzekļu. Projektu realizācijai 2010.gadā vēl ir rezervēti 31,9 miljoni latu no valsts budžeta dotācijas. Piešķirtais finansējums ir nepietiekams visu plānoto projektu realizācijai, un daļa projektu tiks īstenoti, finansējuma saņēmējiem sākotnēji finansējot projektus no citiem resursiem, galvenokārt aizņemoties, un ES fondu finansējumu saņemot nevis uzreiz pēc atmaksas pieprasījuma iesniegšanas, bet tikai pēc deklarēto līdzekļu saņemšanas no Eiropas Komisijas.

2,1 miljons latu tiks piešķirts VAS “Latvijas Pasts” reģionālo preses piegāžu zaudējumu segšanai par 2009.gada otro pusi.

Turpmāk Valsts dzelzceļa tehniskās inspekcijas, Valsts dzelzceļa administrācijas, kā arī Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas biroja un Civilās aviācijas aģentūras finansēšanai tiks izmantots ārpus budžeta finansēšanas modelis. No valsts pamatbudžeta izslēgta arī programma “Ostu attīstības fonds”, kuru turpmāk administrēs VAS “Latvijas Jūras administrācija”.

Valsts budžeta dotācija zaudējumu segšanai par pasažieru pārvadātāju sniegtajiem pakalpojumiem nākamgad attiecībā pret 2009.gadu tiks samazināta par 16,3%, tādējādi šim mērķim pieejami būs 56,5 miljoni latu. Šī summa ietver 6,1 miljonu latu, kas atvēlēts no Sociālās drošības tīkla stratēģijas finanšu līdzekļiem. Reģionālās vietējās nozīmes maršrutu plānošanu pēc reģionālās reformas veiks jaunizveidotie plānošanas reģioni. Reģioniem maršruti būs jāplāno pašvaldību budžeta ietvaros, saimnieciski organizējot nepieciešamo maršrutu skaitu un neradot papildus parādus.

SM pieņēmusi lēmumu sākt reorganizāciju divos tās uzņēmumos – VAS “Valsts informācijas tīkla aģentūra” (VITA) plānots pievienot VAS “Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” (LVRTC). Tas nepieciešams tādēļ, ka VITA darbība kļuvusi nerentabla. Kapitālsabiedrībai deleģētās valsts funkcijas informācijas tehnoloģiju un elektronisko sakaru jomā tiks nodotas LVRTC pārziņā.

No šā gada 1.augusta tika likvidēta VA “Rīgas Motormuzejs” un aģentūras tiesību, saistību un uzdevumu pārņēmēja ir VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD). Tādējādi nākamā gada budžetā nav paredzēti līdzekļi muzeja uzturēšanai. CSDD pārraudzībā tiks efektīvāk nodrošināta muzeja darbība un attīstība.

Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!