• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Jordānijas sadarbības protokolu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 8.12.2009., Nr. 192 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201693

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par galvojumu komercdarbības atbalstam uzņēmējiem

Vēl šajā numurā

08.12.2009., Nr. 192

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Ārlietu ministrija: Par Latvijas un Jordānijas sadarbības protokolu

3.decembrī Ammānā Latvijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Teikmanis tikās ar Jordānijas ārlietu ministru Nāsiru Džaudu un Jordānijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretāru Muhammadu Alī Sirādžu.

Puses pārrunāja divpusējās attiecības, tai skaitā sadarbību kultūrā un ekonomisko sakaru veicināšanu, kā arī reģionālos drošības jautājumus, Tuvo Austrumu miera procesa attīstību un Eiropas Savienības un Jordānijas padziļinātās sadarbības iespējas. Pārrunājot ekonomisko sadarbību, puses minēja kā perspektīvas nozares pārtikas rūpniecību, IT, kūdras iegūšanu un kokmateriālus.

Vizītes ietvaros tika parakstīts Protokols par politisko konsultāciju mehānisma izveidošanu starp Latvijas Republikas Ārlietu ministriju un Jordānijas Hāšimītu Karalistes Ārlietu ministriju, kas paredz regulāru politisko dialogu par divpusējām attiecībām un abpusēji interesējošiem starptautiskiem jautājumiem, kā arī kontaktu pastiprināšanu starp Latvijas un Jordānijas diplomātiskajām pārstāvniecībām.

A.Teikmanis uzaicināja Jordānijas Ārlietu ministrijas ģenerālsekretāru apmeklēt Latviju un nodeva ārlietu ministra Māra Riekstiņa ielūgumu Jordānijas ārlietu ministram ierasties Latvijā oficiālā vizītē.

Šī bija pirmā augstas Latvijas Ārlietu ministrijas amatpersonas darba vizīte Jordānijā.

Latvijas un Jordānijas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1994.gada 12.septembrī. 2009.gada 8.martā akreditējās Latvijas pirmais vēstnieks Jordānijā Māris Selga ar rezidenci Kairā, Ēģiptē. Kopš 2009.gada 27.oktobra Jordānijas vēstnieks Latvijā ir Haldūns Talhūnī ar rezidenci Hāgā, Nīderlandē. Galvenās Latvijas eksporta preces uz Jordāniju ir pārtikas rūpniecības produkti, koksne un tās izstrādājumi.

Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!