• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par papildu finansējumu ES fondu jaunajiem projektiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2009., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201499

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izglītības un zinātnes ministrija: Par veiksmīgas pārvaldības nozīmi izglītībā

Vēl šajā numurā

03.12.2009., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par papildu finansējumu ES fondu jaunajiem projektiem

 Finanšu ministrija (FM) ir nosūtījusi vēstuli Eiropas Komisijai (EK) un Starptautiskajam Valūtas fondam par papildus nepieciešamajiem apmēram 400 miljoniem latu 2010.gada budžetā tiem Eiropas Savienības (ES) fondu (Eiropas Reģionālās attīstības fonda, Eiropas Sociālā fonda un Kohēzijas fonda) projektiem, kuri pašlaik ir plānošanas, izstrādes vai vērtēšanas stadijā.

Šobrīd 2010.gada valsts budžetā ES fondu projektiem ir atvēlēti aptuveni 410 miljoni latu, taču tie paredzēti jau apstiprināto projektu īstenošanai. Savukārt jauno projektu (kuri pašlaik ir plānošanas, izstrādes vai vērtēšanas stadijā) ieviesējiem jāgaida, līdz tiks ietaupīts finansējums citu ES fondu projektu ietvaros 2010.gadā vai arī jāiegulda projektu īstenošanā savi līdzekļi, atmaksu saņemot tikai pēc veikto izdevumu deklarēšanas un saņemšanas no EK.

Eiropas Savienības fondu kontā Valsts kasē šobrīd ir pietiekamas naudas rezerves, lai varētu uzņemties papildu budžeta saistības 2010.gadā, taču tas nozīmētu 2010.gada budžeta deficīta palielinājumu, ko neļauj vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

Ņemot vērā Eiropas Savienības fondu investīciju milzīgo lomu Latvijas ekonomikas atveseļošanā un to, ka ES fondu projektos ieguldītie līdzekļi īsā laikā tiktu nosegti ar atbilstošiem ieņēmumiem (gan kā atmaksas valsts budžetā no EK par veiktajiem izdevumiem projektos, gan kā nodokļu ieņēmumi no veiktajām investīcijām), FM vērsusies pie starptautiskajiem aizdevējiem ar piedāvājumu pieļaut budžeta apropriācijas palielināšanu jauno ES fondu projektu īstenošanai. FM piedāvā starptautiskajiem aizdevējiem vienoties, ka šie papildu izdevumi netiktu ņemti vērā, aprēķinot noteikto budžeta deficīta ierobežojumu ievērošanu.

Jau iepriekš ziņots, ka oktobrī valdība pēc līdzīgas vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem atbalstīja FM iniciatīvu palielināt finansējumu ES fondiem 2009.gada budžetā par 84 miljoniem latu (tādējādi kopā 2009.gada budžetā ES fondu apguvei paredzot aptuveni 419 miljonus latu). Ar Ministru kabineta lēmumu 84 miljoni latu tika novirzīti pašnodarbinātības un uzņēmējdarbības uzsākšanai, garantijām un aizdevumiem komersantu konkurētspējas uzlabošanai, kā arī izglītības, vides un satiksmes jomas projektiem.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!