• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Izglītības un zinātnes ministrija: Par veiksmīgas pārvaldības nozīmi izglītībā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2009., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201498

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Lisabonas līguma spēkā stāšanos

Vēl šajā numurā

03.12.2009., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Izglītības un zinātnes ministrija: Par veiksmīgas pārvaldības nozīmi izglītībā

 “Pārmaiņas mūsdienu sabiedrībā un ekonomikā izglītības sistēmai izvirza jaunas prasības. Lai izglītības iestādes sniegtu kvalitatīvu un konkurētspējīgu izglītību, tām jāveidojas par mācīties spējīgām organizācijām, laikus jānovērtē ārējās vides ietekme uz izglītības procesiem, jāveido jauna struktūra un pārvaldības modelis,” uzsvēra Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) valsts sekretārs Mareks Gruškevics, 2.decembrī uzrunājot “NordPlus” projekta “Skolas menedžmenta attīstība Baltijas reģionā” sadarbības partnerus no Lietuvas un Igaunijas.

Projekta mērķis ir skolvadības attīstība Baltijas reģionā, pamatojoties uz Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Eiropas labāko pieredzi, tāpēc IZM valsts sekretārs M.Gruškevics projekta dalībniekus iepazīstināja ar Latvijas izglītības sistēmu un pašreizējām aktualitātēm – ieviesto principu “nauda seko skolēnam” un izglītības iestāžu tīkla sakārtošanu, skolotāju tālākizglītības iespējām un iesaistīšanos pedagogu konkurētspējas veicināšanas pasākumos, kā arī vērtēšanas sistēmu.

 “Sekmīgai skolvadības ieviešanai jābūt vērstai uz iestādes galveno mērķu sasniegšanu, operatīvi reaģējot uz vajadzībām un orientējoties uz nepieciešamajiem rezultātiem,” uzsvēra M.Gruškevics. Viņš atzina projekta nozīmīgumu mūsdienu mainīgajā pasaulē, jo tas paredz inovāciju ieviešanu skolas vadītāju profesionālās kvalifikācijas paaugstināšanas programmās, izstrādājot mūsdienīgus mācību materiālus un metodoloģiju.

Eiropas grantu par piedalīšanos “Nord Plus Horizontal” projekta “Skolas menedžmenta attīstība Baltijas reģionā” darbā 2008.gadā ieguva Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde. Projekta tēma ir aktuāla visām dalībvalstīm – Lietuvai, Igaunijai, Latvijai, jo šajās valstīs pagaidām nav vienotas sistēmas skolas menedžmentā un izglītības iestāžu direktoru izglītošanā. Projekta rezultātā tiks izveidota vienota programma, ko izstrādās, pamatojoties uz projekta dalībvalstu pieredzi. Projekta koordinators ir Viļņas Pedagoģiskās universitātes skolotāju kvalifikācijas celšanas institūts. Projekts tiks īstenots līdz 2010.gada septembrim.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!