• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Lisabonas līguma spēkā stāšanos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 3.12.2009., Nr. 190 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201497

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par Rīgas pilsētas sabiedriskās kārtības noteikumiem

Vēl šajā numurā

03.12.2009., Nr. 190

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Lisabonas līguma spēkā stāšanos

 1.decembrī spēkā stājās Lisabonas līgums, kurā paplašināts atbildības jomu skaits: turpmāk Eiropas Savienība (ES) uzņemsies palīdzēt dalībvalstīm risināt arī ar sporta nozari saistītus jautājumus. Eiropas Komisija (EK) Lisabonas līguma spēkā stāšanos vērtē kā jaunas sporta ēras sākumu, kas turpmāk ieviesīs dažādas izmaiņas gan institūciju darbībā, gan lēmumu pieņemšanas procesā. ES tiek dota iespēja atbalstīt, koordinēt un papildināt dalībvalstu pasākumus, gādājot par taisnīgumu un atklātību sporta sacensībās un sadarbību starp struktūrām, kas ir atbildīgas par sportu.

Par sporta nozari atbildīgās Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamenta direktore Agra Brūne norāda, ka Lisabonas līgums paredz ES Sporta programmas izstrādi, nosakot tās ieviešanai arī nepieciešamos finanšu līdzekļus. Vienlaikus ES kompetence paredz stiprināt sporta lomu arī ar veselību un izglītību veicinošiem pasākumiem.

ES Sporta programmas mērķi ir veicināt ES vērtības, risinot aktuālos jautājumus dopingā, cīņā pret rasismu, nepilngadīgo sportistu tiesību aizsargāšanā, dzimumu vienlīdzībā, sadarbības nodrošināšanā starp cilvēkiem ar invaliditāti un sporta organizācijām. ES Sporta programma veicinās zināšanu nodošanas, inovāciju, dialoga un labas pārvaldības principu ieviešanu, stiprinās sadarbību ar trešajām valstīm un starptautiskajām sporta organizācijām, kā arī mudinās iedzīvotājus ievērot fiziski aktīvu un veselīgu dzīvesveidu. Plānots, ka ES Sporta programma stāsies spēkā 2012.gadā.

Izglītības un zinātnes ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!