• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Tieslietu ministrija: Par grozījumiem Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2009., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201420

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par meža ieaudzēšanu un meliorācijas sistēmu būvniecību

Vēl šajā numurā

02.12.2009., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Tieslietu ministrija: Par grozījumiem Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā

 

1.decembrī Saeima pieņēma grozījumus Uzturlīdzekļu garantiju fonda (UGF) likumā, kas nosaka: no 2010.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 31.decembrim tiks samazinātas uzturlīdzekļu summas, kas tiek izmaksātas no UGF līdzekļiem.

Gan uzsāktajās uzturlīdzekļu izmaksas lietās, gan lietās, kas tiks sāktas pēc 2010.gada 1.janvāra, izmaksājamais uzturlīdzekļu apmērs bērniem no piedzimšanas brīža līdz septiņu gadu vecumam maksimāli būs 30 lati, bet ne vairāk par tiesas nolēmumā noteikto, savukārt bērniem no septiņu gadu vecuma līdz 18 gadu vecumam – 35 lati, bet ne vairāk par tiesas lēmumā noteikto.

Tāpat Saeima kā steidzamus otrajā, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus UGF likumā, un tie nosaka, ka valsts nemaksās uzturlīdzekļus par ārvalstīs dzīvojošiem bērniem. Šā likuma piemērošanai uzskatāms, ka persona pastāvīgi dzīvo Latvijas Republikā, ja tā Latvijā uzturas ne mazāk kā sešus mēnešus kalendārā gada laikā. Personas izbraukšana uz ārvalstīm, kas pārsniedz sešus mēnešus kalendārā gada laikā, netiks ņemta vērā, ja izbraukšanas iemesls būs saistīts ar medicīniskās palīdzības saņemšanu ārstniecības iestādē, mācībām akreditētā izglītības iestādē vai arī Latvijas diplomātisko un konsulāro dienestu vai militāro dienestu Latvijas Republikas Nacionālajos bruņotajos spēkos ārvalstīs. Šaubu gadījumā personas pienākums būs pierādīt, ka tā pastāvīgi dzīvo Latvijā.

Kā teikts grozījumu anotācijā, bērnam faktiski jābūt iesniedzēja aprūpē, kā arī iesniedzējam un bērnam pastāvīgi ir jādzīvo un ir jābūt deklarētai dzīvesvietai Latvijas teritorijā.

Ne vēlāk kā līdz 2010.gada 30.jūnijam UGF administrācija no fonda līdzekļiem uzsāktajās uzturlīdzekļu izmaksas lietās pārbaudīs iesniedzēju un bērnu, par kuriem veic uzturlīdzekļu izmaksas, deklarētās dzīvesvietas esamību Latvijā, kā arī šaubu gadījumā pārbaudīs, vai viņi pastāvīgi dzīvo Latvijā. Konstatējot, ka iesniedzējs vai bērns, par kuru veic uzturlīdzekļu izmaksas no fonda, izbraukuši no Latvijas uz pastāvīgu dzīvi ārvalstī vai viņiem nav deklarētas dzīvesvietas mūsu valstī, fonda administrācija pārtrauks uzturlīdzekļu izmaksu.

Tieslietu ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!