• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Zemkopības ministrija: Par meža ieaudzēšanu un meliorācijas sistēmu būvniecību. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 2.12.2009., Nr. 189 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201419

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Diskutējot, izvērtējot un lemjot par 2010.gada Latvijas valsts budžetu un to pavadošajiem likumprojektiem

Vēl šajā numurā

02.12.2009., Nr. 189

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Zemkopības ministrija: Par meža ieaudzēšanu un meliorācijas sistēmu būvniecību

 

No 7.decembra līdz 2010.gada 7.janvārim zemes īpašnieki 2.kārtā varēs pieteikties Eiropas Savienības (ES) atbalstam Lauku attīstības programmas (LAP) 2007.–2013.gadam pasākumā “Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu”.

Savukārt no 14.decembra līdz laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” publicētajam paziņojumam par kārtas noslēgumu pieņems trešās kārtas projektu pieteikumus atbalstam pasākumā “Lauksaimniecībā neizmantojamo zemju pirmreizējā apmežošana”.

Pasākumā “Infrastruktūra, kas attiecas uz lauksaimniecības un mežsaimniecības attīstību un pielāgošanu” atbalsts paredzēts meliorācijas sistēmu rekonstrukcijai, renovācijai un jaunu meliorācijas sistēmu būvniecībai un aizsargdambju rekonstrukcijai, renovācijai un jaunu aizsargdambju būvniecībai. Taču atbalstu nav plānots izmantot meliorācijas sistēmu un aizsargdambju sakārtošanai meža zemēs.

Iesniegto projektu īstenošanu paredzēts veikt divu gadu laikā pēc lēmuma par projekta iesniegumu apstiprināšanas. Pieejamais publiskais finansējums pasākumā ir 1,5 miljoni latu.

Savukārt pasākumā “Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana” paredzēts atbalstīt mežaudzes ieaudzēšanu lauksaimniecībā neizmantojamā zemē, kā arī dabiski ieaugušu mežaudžu kopšanu un papildināšanu.

Pasākuma “Lauksaimniecībā neizmantojamās zemes pirmreizējā apmežošana” mērķis ir veicināt lauksaimniecībā neizmantojamās zemes efektīvu izmantošanu, saglabājot tās bioloģisko daudzveidību un lauku ainavas rekreācijas un estētiskās īpašības. Pasākuma trešās kārtas pieejamais publiskais finansējums ir 5 miljoni latu.

Projektu iesniegumi jāiesniedz Lauku atbalsta dienesta (LAD) reģionālajās lauksaimniecības pārvaldēs (RLP) juridiskai personai – atbilstoši tās juridiskajai adresei, fiziskai personai – atbilstoši projekta īstenošanas adresei. Reģionālo lauksaimniecības pārvalžu adreses, kā arī projektu iesnieguma veidlapa un metodiskie norādījumi tās aizpildīšanai ir atrodami LAD interneta mājaslapā www.lad.gov.lv

Tāpat meža īpašnieki par projektu pieteikumu sagatavošanu var interesēties pie Valsts meža dienesta (VMD) Konsultāciju pakalpojumu centra darbiniekiem visos Latvijas novados.

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!