• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2009.gada Rīgas balvām un to saņēmējiem. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201352

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2010.gada budžeta projekta izskatīšanu galīgajā lasījumā

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2009.gada Rīgas balvām un to saņēmējiem

 

PAS.JPG (21790 bytes)
Pēc Rīgas 2009.gada balvas saņemšanas – kopā ar Rīgas domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu (no kreisās): tēlnieks Indulis Ranka, vēsturnieks un rakstnieks Arturs Heniņš, uzņēmējs Gunārs Ķirsons un fizikas zinātņu doktors Atis Kapenieks
Foto: Nora Krevneva, A.F.I.

Aizvadīto piektdien, 27.novembra pievakarē, Rīgas balvas biedrības aicināti, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Kolonnu zālē pulcējās zinātnes, kultūras, inovāciju un uzņēmējdarbības autoritātes, lai godinātu cilvēkus, kas ar savu darbu ir apliecinājuši uzticību Rīgai un ar paveikto veicinājuši Rīgas atpazīstamību pasaulē.

Tāpat kā iepriekšējos septiņos gados, arī šogad Rīgas balvas pretendentus izvērtēja kompetentas žūrijas komisijas gan Latvijas Zinātņu akadēmijā, gan Latvijas Tehnoloģijas centrā, kur katras nominācijas analīzei tika pieaicināti gan Rīgas domes pārstāvji, gan attiecīgo nozaru eksperti. Šoreiz balvas tika piešķirtas četrās nominācijās un par laureātiem kļuva četri rīdzinieki.

par zinātniskiem pētījumiem Rīgā no pilsētas mēra Nila Ušakova rokām balvu saņēma vēstures doktors un rakstnieks Arturs Heniņš, kas sastādījis “Rīgas hroniku” un radījis vēsturisku romānu triloģiju par Rīgas seno kāpu kalniem “Es – smilšu kalnu jātnieks”. Šis veikums ir kā cienīgs Augusta Deglava epopejas “Rīga” turpinājums.

Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis tēlnieks Indulis Ranka balvu saņēma nominācijā par Rīgas tēla veidošanu. Viņš Pārdaugavā, Mārupītes krastā, ir radījis sakoptu vidi, izvietojot tajā savas akmens lielskulptūras. Arī Norvēģijā Latvija un Rīga tiek pārstāvēta ar šī mākslinieka darbiem. Un kurš gan nezina Induļa Rankas veidoto Dainu kalnu Turaidā.

Trešais laureāts ir Rīgas Tehniskās universitātes Tālmācības centra direktors, fizikas zinātņu doktors Atis Kapenieks, kuram balva piešķirta nominācijā par inovatīvu darbību Rīgā. Tieši viņš arī izglītībā ir ieviesis inovatīvas metodes, paverot ceļu uz šodien tik pieprasīto e-apmācību, nodrošinot plašu saziņu ar ārvalstu partneriem un panākot Rīgas klātesamību un informētību par Eiropas un pasaules attīstību šajā nozarē. Tikai tā Rīga var veidoties par 21.gadsimta lielpilsētu. Laureāts ir veicinājis inovatīvās darbības atbalsta struktūru veidošanos Rīgā.

Bet nominācijā Attīstība tika vērtēts kāds Rīgas uzņēmums. Un par uzvarētāju šogad kļuvis visiem rīdziniekiem tik pazīstamais “Lido”, ko vada uzņēmējs Gunārs Ķirsons. Viņš ir izveidojis tā sauktos tautas restorānus ar latviskās virtuves garu, ko gan ikdienas maltītēs, gan svētku reizēs ir iecienījuši ne tikai rīdzinieki, bet arī pilsētas viesi. Pateicoties Gunāram Ķirsonam, visi rīdzinieki vēl nav kļuvuši par makdonaldiešiem. Viņa viesmīlīgie maltītes nami ir uzauguši arī Igaunijā, Lietuvā un citās valstīs.

Rīgas balvas biedrības informācija

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!