• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Uzturoties darba vizītē Spānijas Karalistē. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201350

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par 2009.gada Rīgas balvām un to saņēmējiem

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Uzturoties darba vizītē Spānijas Karalistē

 

02.JPG (18254 bytes)
Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski darba vizītē Spānijā sirsnīgi sagaida Spānijas premjerministrs Hosē Rodrigess Sapatero
Foto: Spānijas Eiropas Savienības prezidentūras ministrija

27.novembrī Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Spānijas premjerministrs Hosē Rodrigess Sapatero apsprieda gan Eiropas Savienības jautājumus, gan jautājumus par ekonomisko situāciju un nodarbinātību abās valstīs. Tika pārrunāts jautājums par Baltijas reģiona konkurētspēju un par Spānijas kā nākamās Eiropas Savienības prezidentūras viedokli Baltijas konkurētspējas atjaunošanā, jo nākamajā pusgadā Spānija kopā ar Eiropas Savienības Padomi un Eiropas Komisiju noteiks turpmāko ES darba kārtību.

Ministru prezidents V.Dombrovskis informēja Spānijas valdības vadītāju par sasniegto valsts 2010.gada budžeta izveidē un aicināja Spāniju kā ES prezidējošo valsti nākamajā pusgadā atbalstīt Latvijas aizdevuma programmas izvērtējumu. Spānijas puse apliecināja, ka abām valstīm ir risināmas līdzīgas problēmas ekonomikā, jo arī Spāniju skāra nekustamā īpašuma tirgus pārkaršana un Spānijas budžetā ir plānoti dažādi fiskālās regulēšanas pasākumi.

Pārrunājot ES jautājumus, īpaša uzmanība tika pievērsta enerģētikas jautājumam, jo abas valstis lielā mērā ir atkarīgas no ārējiem enerģijas resursiem. Par enerģētiku tika runāts vairākos aspektos, un Spānija apliecināja, ka šie jautājumi būs vieni no Spānijas prezidentūras prioritātēm. Abas puses apsprieda, pirmkārt, ES virzību uz jauno tehnoloģiju un inovāciju atbalstīšanu enerģijas ražošanā un dabisko resursu izmantošanu biomasas un vēja enerģijas radīšanā, otrkārt, par atkarību no ārējiem enerģijas resursiem, t.sk. attiecībām ar Krieviju. Spānija vēlas veidot konstruktīvas ES attiecības ar Krieviju, un Spānijas premjers vēlējās uzklausīt Latvijas viedokli ES un Krievijas attiecību veicināšanā.

Abu valstu valdību vadītāji plaši pārrunāja ekonomiskās krīzes pārvarēšanas pasākumus un nākamā perioda ES budžetu. Ministru prezidents V.Dombrovskis norādīja, ka Latvija ir ieinteresēta ES vienotās lauksaimniecības politikas pilnveidošanā attiecībā uz Latvijas zemnieku tiešo maksājumu jautājumu, jo Latvija pašreiz saņem mazāko tiešo maksājumu ES.

Valsts kancelejas Komunikācijas departaments

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!