• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par EK attīstības sadarbības portfeli Latvijas kandidātam. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201347

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Uzturoties darba vizītē Spānijas Karalistē

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par EK attīstības sadarbības portfeli Latvijas kandidātam

 

PIEBALGS.JPG (8673 bytes)
Foto: Māris Kaparkalējs, “LV”

Jaunajā Eiropas Komisijas sastāvā Latvija būs atbildīga par vienu no nozīmīgākajām Eiropas Savienības ārpolitikas jomām – attīstības sadarbību. Vienlaikus A.Piebalgs pārstāvēs Eiropas Komisiju Ārējo attiecību padomē. Šo padomi saskaņā ar Lisabonas līgumu vadīs augstā pārstāve ārējo attiecību jautājumos baronese Eštone.

Šis politikas mērķis ir palīdzības sniegšana trūcīgām un mazāk attīstītām valstīm Āzijā, Latīņamerikā un Āfrikā, ar mērķi veicināt ilgtermiņa sociālo un ekonomisko attīstību un sniegt ieguldījumu nabadzības mazināšanā.

Līdz ar Lisabonas līguma spēkā stāšanos un Ārējo attiecību dienesta izveidošanu tiek stiprinātas Eiropas Savienības kā globāla spēlētāja pozīcijas pasaulē. 

Eiropas Savienība ir lielākais donors jaunattīstības valstīm, katru gadu piešķirot 46 miljardus eiro, kas veido 55% no visas pasaules sniegtās palīdzības.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzskata, ka šīs atbildības jomas uzticēšana Latvijas pārstāvim liecina par EK prezidenta Žozē Manuela Barrozu novērtējumu Andra Piebalga līdzšinējam darbam enerģētikas komisāra amatā. Vienlaikus tā ir vēl viena iespēja stiprināt Latvijas atpazīstamību un redzamību starptautiskajā līmenī.

Līga Krapāne, Ministru prezidenta preses sekretāre

 

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!