• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par 2010.gada budžeta projekta izskatīšanu galīgajā lasījumā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201336

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Izsakot līdzjūtību sakarā ar traģisko vilciena katastrofu Krievijā

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par 2010.gada budžeta projekta izskatīšanu galīgajā lasījumā

 

Saeimas Prezidijs sasaucis Saeimas ārkārtas sēdi šodien, 1.decembrī, lai galīgajā lasījumā lemtu par nākamā gada valsts budžeta projektu, ko izskatīšanai sagatavojusi atbildīgā Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija.

Līdz ar 2010.gada valsts budžeta projektu Saeima lems arī par atbildīgās Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas galīgajam lasījumam sagatavotajiem grozījumiem 70 likumos, kas saistīti ar valsts budžetu, un diviem jauniem likumprojektiem – Publisko aģentūru likumprojektu un likumprojektu “Par vienotu valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības sistēmu”. Tāpat Saeima lems par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sagatavoto Meliorācijas likumprojektu.

 

“Budžeta komisija gandrīz divu nedēļu laikā vairākās sēdēs ir izvērtējusi gandrīz 1400 priekšlikumu, kurus iesnieguši gan deputāti un citas Saeimas komisijas, gan arī Saeimas Juridiskais birojs un Ministru kabinets. Komisijai šis darba posms bija ļoti sarežģīts, vairākiem likumprojektiem mēs esam izstrādājuši savus priekšlikumus, lai tos uzlabotu,” skaidro Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš atzīst, ka “budžets nākamajam gadam nav ideāls, un to pat var uzskatīt par skarbu. Tomēr tas ir labākais, kāds pašreizējos ekonomiskajos apstākļos ir iespējams. Nākamā gada budžeta pieņemšana būs signāls gan mums pašiem, gan arī tiem, kuri Latviju vēro citās zemēs, par to, ka mēs spējam vienoties. Latviešu tauta ir pārcietusi divus pasaules karus, un mēs esam sīksta tauta – pārcietīsim un pārdzīvosim arī šo laiku”.

Paredzēts, ka nākamā gada valsts budžeta likums un grozījumi likumos, kas saistīti ar valsts budžetu, stāsies spēkā 2010.gada 1.janvārī.

Saeimas preses dienests

 

Par starptautisko aizdevēju atbalstu Latvijas budžeta projektam

 

Latvijas starptautiskie aizdevēji – Starptautiskais valūtas fonds (SVF) un Eiropas Komisija (EK) – ir pauduši atbalstu Ministru kabineta sagatavotajam 2010.gada valsts budžeta likumprojektam un tā pavadošo likumu paketei, vienlaikus izsakot cerību, ka Saeimā balsojums otrajā lasījumā par šiem dokumentiem būs pozitīvs.

2.decembrī Latvijā divu nedēļu darba vizītē ieradīsies SVF un EK pārskata misija, kuras mērķis ir izvērtēt Latvijas un starptautisko aizdevēju noslēgtās vienošanās izpildi.

ES ekonomikas un monetāro lietu komisārs Hoakins Almunja ir izplatījis paziņojumu par Latvijas valdības pieņemtajiem 2010.gada budžeta likumprojekta grozījumiem.

 

“Es apsveicu Latvijas valdības panākto vienošanos par grozījumiem 2010.gada budžeta likumprojektā un ceru, ka 1.decembra budžeta balsojums Saeimā būs pozitīvs. 2010.gada budžeta projekts izpilda mērķi nodrošināt fiskālo konsolidāciju 500 miljonu latu apmērā, veicot reformas gan publiskajā sektorā, gan ekonomikā kopumā.

Valdības veiktie pasākumi ir nozīmīgi, lai stiprinātu starptautiskās sabiedrības uzticību Latvijas iestāžu spējai pārvarēt ekonomiskās krīzes sekas un īstenot pasākumus, par kuriem tika panākta vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem.

2010.gada budžeta projekta pieņemšana Saeimā būtu solis ceļā uz finansiālā atbalsta programmā izstrādāto nosacījumu sekmīgu izpildi.”

SVF pastāvīgais pārstāvis Latvijā Deivids Mūrs oficiālā paziņojumā norāda:

 

“Pēdējās nedēļās programmas partneriem ir bijušas produktīvas diskusijas ar Latvijas iestādēm par 2010.gada budžetu. Valdība ir apstiprinājusi pārskatīto 2010.gada budžeta priekšlikumu, kas ietver iestāžu apņemšanos ieviest 500 miljonu latu fiskālo samazinājumu, kas ir aptuveni 4% no IKP.

Mēs turpinām atbalstīt iestāžu ārkārtas pasākumus krīzes pārvarēšanai valstī, kuru galvenais mērķis ir palīdzēt Latvijas iedzīvotājiem un nostādīt valsti uz ātrāka ekonomikas izaugsmes un atveseļošanās ceļa.

Pēc budžeta pēdējās versijas apstiprināšanas parlamentā to pārskatīs EK, SVF un citi programmas partneri. Šis process notiks SVF misijas diskusijās par otro pārskata ziņojumu par vienošanās izpildi. Plānots šajās diskusijās izskatīt arī citus Latvijas ekonomikas programmas elementus, kas tiek atbalstīti ar SVF, EK un citu programmas partneru finansējumu.”

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!