• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Iekšlietu ministrija: Par darbinieku pieņemšanas pārtraukumu policijas dienestā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201346

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Labklājības ministrija: Par valsts līdzfinansējuma piešķiršanu pašvaldībām

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Iekšlietu ministrija: Par darbinieku pieņemšanas pārtraukumu policijas dienestā

 

30.novembrī iekšlietu ministre Linda Mūrniece parakstīja rīkojumu, kurā uzdod ar 15.decembri pārtraukt amatpersonu kandidātu pieņemšanu dienestā, jaunu darba līgumu slēgšanu un iecelšanu vakantajos Valsts policijas amatos. Savukārt brīvos algu fonda līdzekļus, kas tiks ietaupīti šā rīkojuma izpildes rezultātā, izmaksāt speciālās piemaksās darbiniekiem par tiešu organizētas noziedzības apkarošanu un tās vadību un par tiešu smago noziegumu apkarošanu un tās vadību.

 

“Valsts policija ar šādu darbinieku skaita nekomplektu strādā jau vairākus mēnešus, un tas nav traucējis Valsts policijai pildīt savus darba pienākumus un nodrošināt sabiedrisko kārtību un drošību. Līdz ar to nolemts šo nekomplektu arī turpmāk neaizpildīt, bet ietaupītos līdzekļus novirzīt godprātīgo darbinieku stimulēšanai, izmaksājot likuma ietvaros paredzētās piemaksas. Mēs gribam parādīt policistiem, ka godprātīgs un pašaizliedzīgs darbs Valsts policijā, nevis pāriešana noziedzības pusē tiek novērtēts un pie pirmās iespējas arī papildus atalgots,” uzsver iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Rīkojums nosaka, ka pirmie piemaksas par sasniegumiem, pildot dienesta pienākumus, saņems tie policijas darbinieki, kuri samazināta atalgojuma un pieaugošas darba slodzes apstākļos turpina godprātīgi un pašaizliedzīgi pildīt savus dienesta pienākumus, kā arī ir veikuši smagu un sevišķi smagu noziegumu atklāšanu. Valsts policijas apkopotā statistika par noziedzības līmeni šā gada pirmajos desmit mēnešos liecina, ka salīdzinājumā ar iepriekšējā gada analogo periodu valstī pieaug smago un sevišķi smago noziegumu skaits, kā arī pieaug to noziegumu skaits, kuru pastrādāšanai tiek izmantoti šaujamieroči. Tajā pašā laikā noziegumu atklāšanas procents saglabājies iepriekšējā gada līmenī, sevišķi augsts tas ir tieši slepkavību un citu smago noziegumu atklāšanā.

Iekšlietu ministrijas Sabiedrisko attiecību un organizatoriskā darba nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!