• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Labklājības ministrija: Par valsts līdzfinansējuma piešķiršanu pašvaldībām. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201345

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par ārstēšanas kvalitāti gripas gadījumos

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Labklājības ministrija: Par valsts līdzfinansējuma piešķiršanu pašvaldībām

 

Lai gan pieprasījumus valsts piešķirtā līdzfinansējuma saņemšanai garantētā minimālā ienākuma (GMI) līmeņa un dzīvokļa pabalstu izmaksām ir iesniegusi lielākā daļa pašvaldību, joprojām ir pašvaldības, kuras to nav izdarījušas, uzsver Labklājības ministrija (LM).

Līdz 26.novembrim LM ir saņēmusi 100 pašvaldību pieprasījumus līdzfinansējuma saņemšanai. Šobrīd līdzfinansējuma pieprasījums nav saņemts no 18 pašvaldībām.

Kopumā līdz 26.novembrim valsts līdzfinansējums 284,8 tūkstoši latu ir pārskaitīts tikai 45 pašvaldībām. Tas ir saistīts ar to, ka daudzu pašvaldību iesniegtie pieprasījumi ir neprecīzi, līdz ar to speciālistiem jāveic labojumi un precizējumi iesniegtajā dokumentācijā.

Atgādinām, ka valsts visām pašvaldībām atmaksās 50% no GMI līmeņa pabalstam izlietotajiem līdzekļiem un 20% no dzīvokļa pabalstam izlietotajiem līdzekļiem. LM valsts budžeta līdzekļus līdz nākamā mēneša 25.datumam pārskaitīs pašvaldības domes vai sociālā dienesta norādītajā kontā vai nosūtīs pamatotu atteikumu tos piešķirt.

Lai saņemtu valsts līdzfinansējumu, pašvaldībām vai to sociālajiem dienestiem līdz katra mēneša 15.datumam būs jāvēršas LM ar noteikta parauga pieprasījumu. Tajā jāsniedz informācija par pašvaldības sociālajiem pabalstiem iepriekšējā mēnesī izlietoto līdzekļu apmēru un garantētā minimālā ienākuma un dzīvokļu pabalsta izmaksām paredzēto valsts budžeta līdzfinansējuma apmēru atbilstoši Ministru kabineta noteikumos noteiktajam apmēram.

2009.gadā valsts budžeta līdzekļus GMI līmeņa pabalsta un dzīvokļa pabalsta izmaksu nodrošināšanai pašvaldībām piešķirs par pārskata periodu no 2009.gada 1.oktobra.

Labklājības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!