• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par ārstēšanas kvalitāti gripas gadījumos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201343

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Par Latvijas progresu atjaunojamo energoresursu izmantošanā

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par ārstēšanas kvalitāti gripas gadījumos

 

Lai gripas epidēmijas laikā pacientiem nodrošinātu kvalitatīvu, slimības smaguma pakāpei atbilstošu veselības aprūpi un epidemioloģiskās drošības normu ievērošanu, veselības ministre Baiba Rozentāle uzdevusi Veselības inspekcijai nodrošināt sniegtās veselības aprūpes kvalitātes izvērtējumu visos pacientu nāves gadījumos, ko izraisījis gripas A(H1N1) vīruss.

Veselības ministre Baiba Rozentāle norāda: “Lai stingri uzraudzītu medicīniskās palīdzības sniegšanas kvalitāti, smagāko gripas A(H1N1) saslimšanu gadījumos slimnīcām nekavējoties ārstniecības procesā jāpiesaista augsti kvalificētie speciālisti no Latvijas Infektoloģijas centra. Tādēļ esmu uzdevusi Veselības inspekcijai izvērtēt visus nāves gadījumus no jaunās gripas, lai pārliecinātos par atbilstošas palīdzības nodrošināšanu pacientiem.”

Jaunā gripa kopumā Latvijā nav sasniegusi augstu saslimstības līmeni. Visvairāk šobrīd slimo bērni un jaunieši vecuma grupā no 4 līdz 15 gadiem, kuriem saslimšana noris vieglā vai vidēji smagā formā. Galvenā riska grupa ir pacienti vecāki par 55 gadiem, kuriem ir hroniskas saslimšanas (piemēram, cukura diabēts, sirds un asinsvadu saslimšanas, ļaundabīgie audzēji u.c. saslimšanas). Šiem pacientiem ir jāpievērš savam veselības stāvoklim īpaša uzmanība un, parādoties pirmajām gripai līdzīgo saslimšanu pazīmēm, jādodas pie ģimenes ārsta, jo ir ļoti svarīgi ārstēšanu sākt laikus.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!