• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par Latvijas progresu atjaunojamo energoresursu izmantošanā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201337

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministrija: Par vienkāršotiem veselības aprūpes finansēšanas noteikumiem

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par Latvijas progresu atjaunojamo energoresursu izmantošanā

 

Eiropas Komisijas pārstāvji pozitīvi novērtē Latvijas virzību uz atjaunojamo energoresursu izmantošanas attīstību, t.sk. zaļās enerģijas ražošanā, norādot, ka Latvija līdz šim ir spērusi pareizos soļus atjaunojamo energoresursu izmantošanas atbalstīšanā.

Šādu novērtējumu Ekonomikas ministrija saņēma pagājušajā nedēļā, kad ministriju apmeklēja Eiropas Komisijas enerģētikas komisāra Andra Piebalga biroja vadītāja vietnieks Peters Viss, Eiropas Komisijas Transporta un enerģijas ģenerāldirektorāta Atjaunojamās enerģijas politikas nodaļas pārstāvis Toms Hovss, kā arī pārstāvji no Starptautiskā pētniecības un konsultāciju biroja “EcoFys” un Eiropas Vēja enerģijas asociācijas. Eiropas Komisijas amatpersonu vizītes mērķis bija pārrunāt ieviestās atjaunojamo energoresursu atbalsta shēmas Latvijā un sniegt konsultācijas par gaidāmo Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas 2009/28/EK par atjaunojamo energoresursu izmantošanas veicināšanu un ar ko groza un sekojoši atceļ direktīvas 2001/77/EK un 2003/30/EK ieviešanu.

Latvijai jaunajā direktīvā noteiktais individuālais mērķis, kas jāsasniedz no atjaunojamajiem energoresursiem saražotas enerģijas īpatsvaram bruto enerģijas galapatēriņā 2020.gadā, ir viens no augstākajiem Eiropas Savienībā – 40%. Ņemot vērā, ka katrai dalībvalstij ir sava atjaunojamo energoresursu atbalsta politika, kas ne vienmēr ir vienkāršoti vērtējama kā līdzīga vai atšķirīga, ja salīdzina ar citu dalībvalsti iepriekš minēto situācijas atšķirību un valstu atšķirīgo labklājības līmeņu dēļ, liela nozīme ir dalībvalstu spējai veidot pietiekami veiksmīgu sadarbību, kas ļauj iepazīties ar labākās prakses paraugiem.

Diskusijas gaitā Eiropas Komisijas un “EcoFys” pārstāvji sniedza ieskatu citu valstu praksē atbalsta sniegšanai elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem, izsakot Latvijai dažādus priekšlikumus, kā sasniegt Atjaunojamo energoresursu direktīvā noteiktos dalībvalsts mērķus.

Savukārt Ekonomikas ministrija tikšanās laikā prezentēja īstenoto atbalstu sistēmu elektroenerģijas ražošanai no atjaunojamiem energoresursiem, kā arī pateicās EK pārstāvjiem par sniegto informāciju un priekšlikumiem, kas tiks izmantoti, strādājot pie atbalsta sistēmu uzlabojumiem.

Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!