• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par VID ģenerāldirektora vietnieku apstiprināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201335

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Iekšlietu ministrija: Par darbinieku pieņemšanas pārtraukumu policijas dienestā

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par VID ģenerāldirektora vietnieku apstiprināšanu

 

Noslēdzoties atklātam konkursam, komisija 27.novembrī apstiprināja konkursā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora vietnieka muitas jomā un Muitas pārvaldes direktora amatā par uzvarētāju Tāli Kravali, savukārt VID ģenerāldirektora vietnieka nodokļu jomā un Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amatā par uzvarētāju Lauri Leju.

Atklāts konkurss uz VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem tika izsludināts 26.oktobrī. Konkursa pretendenti pieteikumus varēja iesniegt VID 17 dienu laikā no sludinājuma publicēšanas dienas Latvijas Republikas oficiālajā laikrakstā “Latvijas Vēstnesis”.

Savu pieteikumu dalībai konkursā bija iesnieguši desmit pretendenti. Pirmajā vērtēšanas kārtā atlases konkursa komisija izvērtēja pretendentu pieteikumus un pieņēma lēmumu par to, ka pieci pretendenti izvirzāmi konkursa otrajai kārtai. Otrajā konkursa kārtā ar izvēlētajiem amata pretendentiem notika pārrunas, lai izvērtētu viņu atbilstību VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem nodokļu un muitas jomās kandidātiem noteiktajām prasībām.

 

T.Kravalis kopš 1996.gada ieņēma VID Galvenās muitas pārvaldes direktora vietnieka amatu. Pirms tam viņš ir ieņēmis vairākus vadošus amatus Muitas pārvaldē, bet savu karjeru Rīgas muitā uzsāka 1987.gadā kā inspektors. T.Kravalis augstāko izglītību ir ieguvis Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas fakultātē.

Savukārt L.Leja kopš 2008.gada ir bijis zvērināts advokāts. Pirms tam (kopš 2002.gada) viņš strādāja par Augstākās tiesas Senāta Civillietu departamenta senatora palīgu, izskatot nodokļu lietas. L.Leja ir Biznesa augstskolas “Turība” Publisko tiesību katedras docents, strādājis par pasniedzēju Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē. L.Lejam ir tiesību doktora zinātniskais grāds civiltiesībās un sociālo zinātņu bakalaura grāds ekonomikā.

Pretendentu atlases komisijas priekšsēdētājs bija finanšu ministrs Einars Repše, savukārt komisijas locekļi – Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis, FM valsts sekretāra vietnieks nodokļu, muitas un grāmatvedības jautājumos Dāvids Tauriņš, VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Nelija Jezdakova un finanšu ministra padomniece valsts pārvaldes reformu un vadības jautājumos Baiba Fromane.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!