• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Finanšu ministrija: Par ikgadējās motociklu nodevas samazināšanu. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 1.12.2009., Nr. 188 https://www.vestnesis.lv/ta/id/201341

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Finanšu ministrija: Par VID ģenerāldirektora vietnieku apstiprināšanu

Vēl šajā numurā

01.12.2009., Nr. 188

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Finanšu ministrija: Par ikgadējās motociklu nodevas samazināšanu

 

27.novembrī, izvērtējot priekšlikumus, finanšu ministrs Einars Repše kopā ar satiksmes ministru Kasparu Gerhardu, nodrošinot fiskāli neitrālu risinājumu, piedāvāja samazināt ikgadējo valsts nodevu motocikliem līdz 24 latiem.

Ņemot vērā, ka jebkurš motocikls ir krietni lētāks gan iegādē, gan ekspluatācijā, nekā tieši tādām pašām funkcijām paredzēta automašīna, kā arī atšķirībā no autotransporta patērē mazāk degvielas un aizņem mazāk vietas uz ceļa, turklāt nerada sastrēgumus un mazāk piesārņo vidi, ministri piedāvā Saeimas Budžeta un finanšu komisijai samazināt valsts nodevu motocikliem.

Abu ministru priekšlikums paredz samazināt ikgadējo valsts nodevu motocikliem no 50 līdz 24 latiem gadā, bet paaugstināt nodevas likmi vieglajiem automobiļiem ar pilnu masu 2101–2600 kg un 2601–3500 kg par pieciem latiem gadā. Tādējādi nodeva par šādiem automobiļiem būs attiecīgi 95 un 115 lati gadā.

Izskatot priekšlikumus otrajam lasījumam valsts budžeta projektā, Saeimā tika nolemts palielināt nodevas likmes vieglajiem automobiļiem, bet valsts nodevas par kravas automobiļiem un autobusiem atstāt līdzšinējā apmērā.

Nodevas samaksu joprojām kontrolēs Ceļu satiksmes drošības direkcija pirms valsts tehniskās apskates veikšanas un pirms transportlīdzekļa reģistrācijas darbībām.

Finanšu ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!