• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Pēc ievēlēšanas. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1999., Nr. 200/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20092

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

"Tauta ir apliecinājusi izpratni"

Vēl šajā numurā

22.06.1999., Nr. 200/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Pēc ievēlēšanas

Latvijas Republikas Ministru prezidents Vilis Krištopans:

Vēlos Jūs vēlreiz sveikt kā jaunievēlēto Latvijas Valsts prezidenti un novēlēt nākamajos četros gados paveikt visu to, ko, piekrītot uzņemties šo godpilno amatu, esat iecerējusi un paudusi.

Vienlaikus ļaujiet izteikt Jums vēlējumu rast auglīgu sadarbību ar Latvijas politiskajiem spēkiem, strādājot Latvijas valsts un tautas labā. Tikai sadarbojoties un ieklausoties dažādos sabiedrības slāņu viedokļos, politiķis spēj raudzīties pāri sīkām ķildām, nesaskaņām un pieņemt dažkārt visgrūtākos, toties valstiskākos lēmumus. Tādēļ novēlu, lai Jūsu apkārtnē un domubiedru lokā būtu tie cilvēki, uz kuriem varat patiesi paļauties, gan saņemot padomus, gan sperot izšķirīgus soļus.

Politika ir māksla veidot saskanīgu un pārticīgu sabiedrību, ko Latvijas politiķu izaugsme laikā pēc valstiskās neatkarības atjaunošanas apliecina arvien spilgtāk. Ne velti dažas šķietami spožas politiskās zvaigznes no šīs skatuves jau pazudušas un to vietā tūlīt nākušas jaunas. Latvijas politiķu rindas joprojām turpina pilnveidoties un augt, tādēļ novēlu Jums iemantot uzticību Latvijas tautā un autoritāti politiķu aprindās.

Apliecinot savu cieņu Jums kā nākamajai Latvijas valsts augstākajai amatpersonai, aicinu uzsākt mūsu abpusēju sadarbību un ierosinu jau tuvākajā laikā tikties Ministru kabinetā, lai pārrunātu tos valstiski nozīmīgākos uzdevumus, kuri jārisina Valsts prezidentam un Ministru prezidentam kopīgi. Lai gan konstitucionāli abas šīs varas ir skaidri nodalītas, uzskatu, ka tikai ar savstarpēji atklātu un nepārtrauktu dialogu starp valsts un valdības vadītāju Latvijā nostiprināsies uz augstiem morāles principiem balstīta valsts politika, ko ir patiesi pelnījusi Latvijas tauta.

Vilis Krištopans

 

Lietuvas Republikas

prezidents Valds Adamkus:

Cienījamā Vaira Vīķes–Freibergas kundze!

Lietuvas Republikas tautas vārdā no visas sirds apsveicu Jūs sakarā ar ievēlēšanu Latvijas Valsts prezidentes amatā!

Esmu pārliecināts, ka Jūsu vadībā valsts baudīs labklājību un turpinās attīstības gaitu, un patiesi ceru, ka mūsu valstu draudzīgā sadarbība tiks veicināta arī Jūsu prezidentūras laikā.

Lūdzu, pieņemiet manas visaugstākās cieņas apliecinājumus!

Valds Adamkus

 

Zviedrijas Moderātu partijas

priekšsēdētājs Karls Bilts:

Cienījamā Vīķes–Freibergas kundze!

Sirsnīgi apsveicu Jūs sakarā ar ievēlēšanu Latvijas Republikas prezidentes amatā un vēlu panākumus, pildot svarīgos pienākumus!

Ceru drīzumā tikties ar Jums.

Karls Bilts

 

Marokas karalis Hasans II:

Latvijas Republikas prezidentei

Vairai Vīķes–Freibergas kundzei

Sakarā ar Jūsu ekselences ievēlēšanu augstākajā valsts amatā mums ir liels prieks Jūs apsveikt un novēlēt panākumus un labu veselību, pildot augsto misiju.

Apliecinām Jūsu ekselencei savu ieinteresētību un labo gribu draudzības un sadarbības turpmākā attīstīšanā starp abām mūsu valstīm.

Prezidentes kundze, lūdzu, pieņemiet mūsu visdziļākās cieņas apliecinājumus!

Hasans II

 

Jaunievēlētā Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga turpina saņemt valstu vadītāju, politiķu, sabiedrisko darbinieku, starptautisko organizāciju un institūciju apsveikumus. Daudz apsveikumu jau atsūtījuši mūsu valsts darbinieki, uzņēmēji, inteliģences pārstāvji un privātpersonas. Apsveikumu publikācijas sekos.

— "LV"

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!