• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vizīti uz Itāliju. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 22.06.1999., Nr. 200/207 https://www.vestnesis.lv/ta/id/20094

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Pēc ievēlēšanas

Vēl šajā numurā

22.06.1999., Nr. 200/207

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vizīti uz Itāliju

Šodien, 22.jūnijā, Valsts prezidents Guntis Ulmanis un Aina Ulmanes kundze dodas vizītē uz Itāliju. Valsts prezidents aicināts piedalīties Neatkarīgā Maltas ordeņa 900.gadadienas svinībās. Romā Valsts prezidentam paredzēta tikšanās ar Romas Katoļu baznīcas pāvestu Jāni Pāvilu II (25.jūnijā) un Eiropas Savienības komisijas jauno prezidentu Romāno Prodi (24.jūnijā).

Latvija un Maltas ordenis diplomātiskās attiecības nodibināja 1995.gada 15.augustā. Maltas palīdzības dienests Latvijā savu darbu izvērsis, rīkojot labdarības akcijas un izglītojošu darbību. Maltas ordenis Latvijā sadarbojas ar medicīnas iestādēm un kompetentajām valsts struktūrām, risinot jautājumus, kas saistīti ar sociālo aprūpi, kā arī piedalās atbalsta akcijās bāreņu namiem, pansionātiem, sniedz palīdzību invalīdiem, maznodrošinātajiem u.c.

Galvenie projekti, kurus veic Maltas palīdzības dienests Rīgā sadarbībā ar attiecīgajām pašvaldībām: ikdienas 400 porciju ēdienu piegāde invalīdiem (sadarbība ar Rīgas domi); invalīdu nodrošināšana ar transportu; pirmās medicīniskās palīdzības mācības skolotājiem; kopā ar Eiropas Komisijas piešķirto finansējumu tiks uzsākta plaša invalīdu un vientuļo cilvēku mājas aprūpes programma; tiek veidots invalīdu integrācijas centrs, kur būs izvietotas darbnīcas, poliklīnika, konferenču zāle un citas telpas, lai veicinātu invalīdu iesaisti sabiedrībā; Maltas palīdzības dienests sniedz Latvijai regulāru humāno palīdzību, piegādājot labus un dārgus medicīniskos preparātus medicīnas iestādēm un pārtiku mazturīgajām un daudzbērnu ģimenēm.

Mūsdienās Maltas ordenis ir ietekmīga Romas Katoļu baznīcas humānās palīdzības organizācija, kas vienlaikus ir arī starptautisko attiecību subjekts, kas var dibināt diplomātiskās attiecības ar valstīm, slēgt līgumus utt. Maltas ordenim ir diplomātiskās attiecības ar 60 valstīm, tas izveidojis vairākas starptautiskas organizācijas un fondus, kuru darbs galvenokārt ir virzīts uz to, lai palīdzētu risināt dažādas sociālās problēmas, kas saistītas ar veselības aprūpi, minimālo iztikas līdzekļu sagādi tai iedzīvotāju daļai, kas nespēj pilnībā rūpēties par sevi. Būtisks virziens Maltas ordeņa darbā ir arī izglītojošajai darbībai — mācību literatūras izdošanai, vidējā medicīniskā personāla apmācībai utt.

Maltas ordeņa pirmsākumi meklējami ap 1020.gadu, kad svētceļnieku un krusta karu dalībnieku interešu aizsardzībai tika izveidots Joaniešu jeb Hospitāliešu ordenis. Vislielāko uzplaukumu ordenis piedzīvoja, atrodoties Maltas salā, tādēļ tas joprojām tiek dēvēts par Maltas ordeni, lai gan kopš 1789.gada atrodas Romā.

Valsts prezidenta preses dienests

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!