• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par kopīgiem ilgtermiņa mērķiem Latvijas attīstībai. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2009., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200599

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Veselības ministre: Par pārbaudi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā

Vēl šajā numurā

13.11.2009., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par kopīgiem ilgtermiņa mērķiem Latvijas attīstībai

Turpinot diskusijas par Latvijas ilgtspējīgas attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam (LIAS), svarīgi ir pārliecināt sabiedrību par nepieciešamību pēc kopīgiem mērķiem, kuru īstenošanai būtiska būs spēja sadarboties, tā 12.novembrī, tiekoties ar sociālajiem partneriem, akcentēja reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

LIAS apkopo galvenos valsts un sabiedrības ilgtermiņa uzdevumus ceļā uz līdzsvarotu un ilgtspējīgu attīstību. Stratēģijā profesora Roberta Ķīļa vadītā ekspertu grupa piedāvā risinājumus, kā vislabāk izmantot un lietot Latvijas nacionālās bagātības – cilvēka, kultūras, ekonomisko, sociālo, dabas un vietas kapitālu.

Sociālie partneri atzinīgi novērtēja LIAS kā dokumentu, kas vienotu uz kopīgu mērķu sasniegšanu, tāpēc ir svarīgi diskutēt par efektīvākajiem veidiem, kā nodrošināt LIAS īstenošanu.

Diskusijas dalībnieki bija vienisprātis, ka LIAS izvirzīto mērķu sasniegšanai jāizstrādā rīcības programma un finanšu plāns, nodrošinot sasaisti ar valsts budžeta plānošanu. LIAS ir apkopoti arī indikatori jeb rezultāti, kas jāsasniedz, īstenojot piedāvātos mērķus.

Attiecībā uz LIAS īstenošanas uzraudzības procesu sociālie partneri atbalstīja ierosinājumu par ilgstspējīgas attīstības institūta izveidi, kas, analizējot situāciju valstī un globālajā mērogā, varētu valdībai un Saeimai sniegt konsultācijas ar valsts attīstību saistītu lēmumu pieņemšanā.

LIAS galaredakcijas projekts pēc plašām diskusijām ar sabiedrību, kurās piedalījušies aptuveni 45 000 dažādu paaudžu un profesiju cilvēki, ir sagatavots iesniegšanai Nacionālajā attīstības padomē. Pēc tās akcepta LIAS tiks virzīta uz Ministru kabinetu un Saeimu.

Attīstības plānošanas sistēmas likums nosaka, ka LIAS ir hierarhiski augstākais attīstības plānošanas dokuments, kas aptver laika periodu līdz 25 gadiem un nosaka ilgtermiņa attīstības prioritātes un telpiskās attīstības perspektīvu.

Dace Kārkliņa, ministra preses sekretāre

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!