• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Par vienotu komisijas maksu par maksājumiem eiro. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2009., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200598

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs: Par kopīgiem ilgtermiņa mērķiem Latvijas attīstībai

Vēl šajā numurā

13.11.2009., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Par vienotu komisijas maksu par maksājumiem eiro

“Atbilstoši likumdošanai visām Latvijas komercbankām no 2.novembra ir jāpiemēro vienota komisijas maksa par maksājumiem eiro. Es vēlos pārliecināties, vai bankas patiešām to ir paveikušas un līdz ar to atvieglojušas ražojošo un eksportējošo uzņēmumu darbību. Mūsdienu ekonomiskajā situācijā katra darbība, kas stimulē uzņēmumu konkurētspēju, nākotnē var būt izšķiroša,” uzsver ekonomikas ministrs Artis Kampars.

Viņš nosūtījis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas vadītājai Irēnai Krūmanei vēstuli, kurā lūdz informēt par Latvijas komercbanku paveikto vienotu komisijas maksu ieviešanā maksājumiem eiro.

Vienotu komisijas maksu ieviešanu nosaka šā gada 1.novembrī spēkā stājusies Eiropas Savienības regula par pārrobežu maksājumiem Eiropas Kopienā.

Līdz šīs regulas ieviešanai komercbankas nereti piemēroja dažādas maksas par pārrobežu un iekšzemes maksājumiem eiro. Tas apgrūtināja eksportējošu uzņēmumu darbību, jo bankas mēdza prasīt lielāku maksu par pārrobežu maksājumiem eiro.

Eiropas Savienības regulas ieviešanas mērķis ir veicināt vienoto Eiropas maksājumu tirgu, nosakot vienādas komisijas maksas piemērošanu iekšzemes un pārrobežu maksājumiem eiro, kā arī paplašināt maksājumu veidus.

Sandris Sabajevs, ministra preses sekretārs

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!