• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Veselības ministre: Par pārbaudi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 13.11.2009., Nr. 181 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200600

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Apmeklējot Rēzekni un piedaloties robežsardzes parādē

Vēl šajā numurā

13.11.2009., Nr. 181

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Veselības ministre: Par pārbaudi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā

“Manā rīcībā šobrīd nav faktu, lai izteiktu neuzticību Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājam Dzintaram Mozgim. Arī pēc sarunas ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Normundu Vilnīti netika iegūta papildu informācija, kas liecinātu, ka profesors Mozgis slimnīcas darbu vadījis negodprātīgi,” uzsvēra veselības ministre Baiba Rozentāle. KNAB vadītājs informēja, ka var sniegt tikai to informāciju, kas saņemta no izmeklētājiem un netraucē lietas tālāku izmeklēšanu. Šī informācija vienotā formā tiek sniegta KNAB sagatavotajās publiskajās relīzēs.

Veselības ministre jau 5.novembrī, kad publiski parādījās informācija par KNAB veikto pārbaudi Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS), uzdeva kapitāldaļu turētāja pārstāvim – Veselības ministrijas valsts sekretāram Armandam Ploriņam – sasaukt BKUS valdes locekļu ārkārtas sapulci. 6.novembrī notikušajā dalībnieku sapulcē no valdes locekļa pienākumu pildīšanas tika atbrīvots aizdomās turētais valdes loceklis Arnis Kramzaks. Pēc ministres rīkojuma šobrīd tiek veikta atkārtota pārbaude par slimnīcas veiktajiem iepirkumiem 2008.gadā un papildus arī 2009.gadā.

Jau ziņots, ka Veselības ministrijas saņemtie paskaidrojumi no BKUS valdes priekšsēdētāja Dz.Mozga liecina, ka iepirkumu konkursos ir uzvarējis pretendents, kura piedāvātā cena ir bijusi zemākā un tieši zaudējumi slimnīcas vai valsts budžetam nav radīti. Arī Iepirkumu uzraudzības birojs nav iebildis pret konkursu gaitu un rezultātiem. Dz.Mozgis nav bijis iepirkumu konkursu komisiju dalībnieks, un pret viņa darbu nav konstatēti pārkāpumi, tādēļ tika nolemts, ka viņš var šobrīd turpināt darbu valdes priekšsēdētāja amatā. Profesors Dz.Mozgis ir ne tikai atzīts un veiksmīgs bērnu ķirurgs, bet arī ļoti pieredzējis veselības aprūpes organizators. Viņa ieguldījumu Latvijas valsts labā Valsts prezidenta Ordeņu kapituls novērtējis ar 4. šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Tikšanās laikā arī tika izskatīts jautājums par iepirkumu procesa uzlabošanu centralizētajos iepirkumos ārstniecības iestādēs. Veselības ministrija gatavo priekšlikumus par publisko iepirkumu veikšanas kārtību valsts un pašvaldību ārstniecības iestādēs, nodalot ārstniecības procesa nodrošināšanai nepieciešamos iepirkumus un iepirkumus, kas saistīti ar infrastruktūras uzlabošanu un celtniecību. KNAB no savas puses ir gatavi sniegt savu atbalstu, papildinot šo dokumentu ar priekšlikumiem korupcijas risku mazināšanai. Pēc nedēļas plānota atkārtota amatpersonu tikšanās.

Veselības ministrijas Komunikācijas departaments

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!