• Atvērt paplašināto meklēšanu
  • Aizvērt paplašināto meklēšanu
Pievienot parametrus
Dokumenta numurs
Pievienot parametrus
publicēts
pieņemts
stājies spēkā
Pievienot parametrus
Aizvērt paplašināto meklēšanu
RĪKI

Publikācijas atsauce

ATSAUCĒ IETVERT:
Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par uzņēmējdarbības veicināšanu krīzes apstākļos. Publicēts oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis", 12.11.2009., Nr. 180 https://www.vestnesis.lv/ta/id/200513

Paraksts pārbaudīts

NĀKAMAIS

Zemkopības ministrija: Par diskusiju ar lauksaimniekiem par nozares aktualitātēm

Vēl šajā numurā

12.11.2009., Nr. 180

RĪKI
Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija: Par uzņēmējdarbības veicināšanu krīzes apstākļos

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) valsts sekretāre Laimdota Straujuma 11.novembrī, piedaloties Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras organizētajā konferencē par uzņēmējdarbības veicināšanu krīzes apstākļos, akcentēja nepieciešamību sekmēt ciešāku sadarbību starp sociālajiem partneriem, sabiedrību un valdību ekonomiskās attīstības veicināšanai. Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras konferencē “Ātri? Vienkārši? Tālredzīgi?” tika diskutēts par uzņēmējdarbības plānu Latvijas ekonomikas stimulēšanai, izvērtējot līdzšinējo tā īstenošanu.

“Šajā gadā ir izstrādātas vairākas programmas un plāni, kas pamatā ir vērsti tikai uz starptautiskās finanšu palīdzības saņemšanu. Šobrīd jāstrādā pie vienota ekonomikas atveseļošanas plāna, vienlaikus īstenojot pasākumus sociālās spriedzes mazināšanai,” pauda valsts sekretāre L.Straujuma.

RAPLM ir izstrādājusi Latvijas Stratēģiskās attīstības plānu 2010.–2013.gadam, kurā noteikti konkrēti rīcības virzieni un uzdevumi trīs galveno prioritāšu īstenošanai – ekonomiskās aktivitātes atjaunošanai un konkurētspējas veicināšanai, sociālās drošības sekmēšanai un reformām publiskajā pārvaldē. Vienlaikus plāns paredz sasniedzamos rezultātus.

Tuvākajā laikā plānu paredzēts izskatīt Reformas vadības grupā, lai tālāk to virzītu izskatīšanai Ministru kabinetā.

“Plāns paredz īstenot strukturālās reformas ministrijās un to pakļautībā esošās iestādēs, ieviest vienas pieturas aģentūras principu, nodrošinot e-pārvaldes darbību, vienkāršot administratīvās procedūras, mazinot administratīvo slogu iedzīvotājiem un komersantiem, nodrošināt koordinētu valsts attīstības plānošanas procesu publiskajā pārvaldē,” uzsvēra L.Straujuma.

Lai īstenotu strukturālās reformas ministrijās un to pakļautības iestādēs, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija jau šobrīd strādā pie vienas pieturas aģentūras izveides, kas ļautu samazināt administratīvos izdevumus, vienlaikus nodrošinot iedzīvotājiem ērtu piekļuvi valsts un pašvaldību pakalpojumiem. Tāpat notiek darbs pie valsts pakalpojumu pieejamības elektroniskajā vidē, izmantojot valsts portālu www.Latvija.lv.

Kā informēja L.Straujuma, ar valsts pārvaldi saistītos pakalpojumus iedzīvotājiem un uzņēmējiem vienas pieturas aģentūrās pašvaldībās plānots nodrošināt divu gadu laikā.

Jau šobrīd portālā publisko pakalpojumu katalogā ir pieejama informācija par 89 iestāžu 670 pakalpojumiem. Lai portālā pieejamie e-pakalpojumi būtu pieejami plašākai auditorijai, nākamgad ministrija un padotībā esošā Valsts reģionālās attīstības aģentūra plāno piesaistīt banku e-pakalpojumus. Tāpat notiek sarunas ar UR par iespēju izveidot e-pakalpojumu uzņēmumu reģistrācijai.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas Komunikācijas nodaļa

Oficiālā publikācija pieejama laikraksta "Latvijas Vēstnesis" drukas versijā.

ATSAUKSMĒM

ATSAUKSMĒM

Lūdzu ievadiet atsauksmes tekstu!